Gündem Ali Demir’e ek gözaltı kararı

Ali Demir’e ek gözaltı kararı

12.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir için ek gözaltı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden üçü etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı oldu

Ali Demir’e ek gözaltı kararı

FETÖ’nün ÖSYM yapılanmasına yönelik yürütlen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir için ek gözaltı çıkarıldı.

Haberin Devamı

Ankara merkezli yedi ildeki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden 18’inin emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Ancak aralarında Demir’in de bulunduğu bazı şüpheliler hakkında ek gözaltı kararı verildi. Savcılık tarafından serbest bırakılan altı şüpheliden üçünün etkin pişmanlık yasasından faydanalarak itirafçı olduğu öğrenildi. İtirafçı olan üç şüpheli arasında ise ÖSYM’de halen aktif olarak çalışan bir şüphelinin de bulunduğu kaydedildi.

6 ÖSYM çalışanı gözaltında

FETÖ’nün ÖSYM Başkanlığı’ndaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 8 Nisan’da Ankara merkezli İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir, Nevşehir ve Trabzon’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti. Haklarında gözaltı kararı verilen 34 şüpheliden 24’ü Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında ÖSYM’de bilişim personeli, uzman ve tekniker olarak görev yapan altı kişinin de yer aldığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

‘İstihbarattan bilgi alıyordum’

Ankara’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Demir hakkında, ‘ÖSYM Kanunu’na muhalefet ve silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Yargılama sürerken mahkeme, geçen eylül ayında yargılamanın durdurulmasına karar vererek Demir hakkında YÖK’ten soruşturma izni talebinde bulundu. Başlatılan YÖK soruşturması kapsamında 19 Mart tarihinde Demir’in ifadesi alındı.

Demir, ifadesinde ÖSYM personeli hakkında FETÖ ile bağlantılı olup olmadıkları hususunda, İçişleri Bakanı ve YÖK Başkanı’nın yönlendirmesiyle Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan bilgi aldığını belirtti. Soru kitapçıklarının sonuç açıklandıktan 6 ay geçtikten sonra imha edilebileceğini ifade eden Demir, 2012-2013 Askeri Liseler Giriş Sınavı (ALS) soru kitapçıklarının da 320 milyon sayfa olduğunu, çok yer kapladığı için imhasının gerçekleştiğini söyledi.

‘Bana zorla arsa sattılar’

Kayyum atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik FETÖ/PDY soruşturması sonunda haklarında dava açılan 6’sı tutuklu, 6’sı firari 84 sanığın yargılandığı davada, sanıklar savunma yaptı.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de görülen duruşmada savunması alınan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı tutuksuz sanık Fikret İnan, istifa eden eski Esenyurt Belediye başkanının görevdeyken kendisine ihaleyle zorla arsa sattığını iddia etti.

İnan, arsayı değerinden fazla ödeyerek 11 milyon liraya satın aldığını öne sürdü. İmar verilen arsayı projelendirdiğini, satışa çıkardığını anlatan İnan, “Toplam 900 daire sattık. Tapuyu almaya müracaat ettiğimizde bu arsanın üzerinde onlarca haciz kararı olduğunu öğrendim. Tam 9 ay tapu vermediler. Sonra geldi dairelerimizi mühürledi. ‘Kaçak inşaat yapmışsınız’ dedi. Bir sürü şikâyette bulundum” ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Şiar Molovalı’nın tahliyesine hükmedip, duruşmayı temmuz ayına erteledi. İSTANBUL AA

Eski ataşeye önce hapis, sonra tahliye

Ankara’da FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan eski Yeni Delhi askeri ataşesi Yaşar Özbek’e “silahlı terör örgütüne üyelik” suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hükümle birlikte eski Yeni Delhi askeri ataşesi Yaşar Özbek adli kontrol şartıyla tahliye edildi. ANKARA Milliyet

Yazarlar