Gündem Alkol yasağı genelgesi - kanunu | Alkol yasağı saati ne zaman?

Alkol yasağı genelgesi - kanunu | Alkol yasağı saati ne zaman?

12.12.2020 - 14:20 | Son Güncellenme:

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı dün 21:00 itibariyle başladı. Pazar 05:00'a kadar devam edecek olan kısıtlamaya alkol yasağı da eklendi. İçişleri Bakanlığı 81 il için genelge yayımladı ve hafta sonu alkol satışı için yasak getirildi. Peki alkol yasağı saati ne zaman, neden alkol yasağı getirildi?

Alkol yasağı genelgesi - kanunu | Alkol yasağı saati ne zaman

Dünyada ve ülkemizde salgını devam eden koronavirüse karşı birçok önlem alındı. Artık hafta içi günleri 21:00'dan sonra sokağa çıkmanın yasak olması ve hafta sonu günlerinde sokağa çıkmanın tamamen yasak olması vatandaşları adeta uyarıcı niteliğinde. Alınan bu kısıtlama kararları ardından İçişleri Bakanlığı 81 il için genelge yayımladı. Genelgede alkol yasağı da yer aldı. Peki alkol yasağının detayları neler? İşte hafta sonu günlerinde açık olan marketlerdne alkol almak isteyenleri yakından ilgilendiren duyuru...

Haberin Devamı

ALKOL YASAĞI GENELGESİ - KANUNU

İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliğine “Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında acil ihtiyaçlar için açık tutulan bakkal, kuru yemişçi ve marketlerde alkol satılmaması” uyarı yazısı gönderildi.

ALKOL YASAĞI 2020 NEDEN GETİRİLDİ?

Bakanlık yetkilileri yasak kararının, hafta sonları tekel bayilerinin kapalı olması nedeniyle oluşacak haksız rekabetin önlenmesi için alındığını belirtti.