Gündem Alman turistlerin kazasında mavi ve kırmızı şeritli ambulans tartışması

Alman turistlerin kazasında mavi ve kırmızı şeritli ambulans tartışması

03.10.2017 - 17:42 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Alanya ilçesinde tur minibüsü kırmızı ışıkta duran otobüse arkadan çarptı. Kazada 3'ü Alman uyruklu 4 kişi yaralandı. Kaza sonrasında olay yerine gelen bir özel hastanenin sadece hasta naklinde kullanılabilen mavi şeritli ambulansına alınan yaralı turist, 112 görevlilerin müdahalesiyle ambulanstan indirilip acil hasta naklinde kullanılan ve trafikte geçiş üstünlüğü bulunan kırmızı şeritli başka bir özel hastane  ambulansına alındı.

Alman turistlerin kazasında mavi ve kırmızı şeritli ambulans tartışması

Kaza, sabah saatlerinde Alanya D-400 karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya Havalimanından aldığı turistleri Alanya'ya getiren Nurettin Turgut A. idaresindeki 07 FJT 63 plakalı minibüs, kırmızı ışıkta bekleyen 07 SN 803 plakalı otobüse arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan minibüs, seyir halindeki başka bir araca daha çarparak durabildi. Kazada minibüste bulunan Alman uyruklu 4 turist ve sürücü yola savrularak yaralandı.

Haberin Devamı



Yaralılara ilk müdahale çevredeki vatandaşlardan geldi. Olay yerine çağrılan ambulans, kazada yaralanan Klause Weber, Maxima Weber, Susanne Weber ve araç sürücü Nurettin Turgut A.'yı Alanya'daki çeşitli hastanelere sevk etti. Sevk sırasında ise ilginç bir durum yaşandı. Alanya'daki özel bir hastaneye ait sadece normal hasta naklinde kullanılabilen mavi şeritli ambulans, olay yerindeki acil yaralıyı ambulansa alıp götürmek üzereyken durumu 112 görevlileri fark etti. Hemen müdahale eden görevliler sadece normal hasta naklinde kullanılabilen ve trafikte geçiş üstünlüğü bulunmayan mavi şeritli ambulanstaki yaralı hastaneyi indirmelerini istedi. Yaralı hasta bindiği ambulans içinden kendi kalkarak indi ve yine 112 görevlilerinin yönlendirdiği kırmızı şeritli, trafikte geçiş üstünlüğü bulunan cil hasta ambulansına alındı. Tur minibüsü şoförünün uyuduğu iddia edilen kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.