Gündem Altan kardeşler ve Ilıcak son savunmalarını yaptı

Altan kardeşler ve Ilıcak son savunmalarını yaptı

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla aralarında gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de görülen duruşmada Ahmet Altan savunma yaptı.

Altan kardeşler ve Ilıcak son savunmalarını yaptı

15 Temmuz darbesini yapmakla suçlandığını ifade eden Altan, “Açık bir yalan bu. Bunun yalan olduğunu, bizim darbeyle hiçbir ilgimiz olmadığını yıllarca bizi izlemiş olan istihbarat teşkilatı da, polis de, bu iddianameleri yazan savcılar da biliyorlar. Zaten o yüzden ortaya tek bir kanıt bile koyamıyorlar. Darbeciliğin kanıtı dedikleri üç yazıyla bir televizyon konuşması işte o yüzden” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı’nın mütalaanın dışına çıktığı gerekçesiyle sıklıkla uyardığı Altan savunmasının bazı bölümlerini okumadan atladı. Altan, “Şimdi siz beni hapiste öldürmek istiyorsunuz. Bütün bu gerçekleri anlattıktan sonra ben size diyorum ki, ben hapishanede ölmeye hazırım. Siz de hapishanede ölmeye hazır mısınız? Çünkü vereceğiniz ceza sizin kader haritanıza da aynen kaydedilecek” diyerek savunmasını tamamladı.

Duruşmada “Anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilen sanıklar Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak da esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını tamamladı. Sanık Mehmet Altan, hakkındaki iddianameyi eleştirdi. FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ile gazetecilerin ilişkilerini sağladığı iddia edilen Alaeddin Kaya ile sık sık görüştüğünün öne sürüldüğünü belirten Altan, “Bu yalan, iddianamenin bizzat kendisi tarafından çürütülüyor” diyerek 10 sene önce iki kez görüştüğünün iddianamede de yazdığını ifade etti.

Haberin Devamı

‘O röportaj delil sayılmaz’

Daha sonra savunma yapan Nazlı Ilıcak ise “40 yılı aşan meslek hayatımda hiçbir cemaat yayınında çalışmadım” dedi. FETÖ iltisakı bulunduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen firari eski savcı Zekeriya Öz ile röportajının suç sayıldığını anlatan Ilıcak, “Burada darbenin somut delili, röportaj içeriği değil, bir fotoğraf. Aslında ne röportajın, ne de o fotoğrafın darbeyle bir ilgisi var. O röportajın yapıldığı tarihte Zekeriya Öz terör örgütü üyesi değil” şeklinde konuştu. Duruşma bugün devam edecek.