Gündem Altanlar ve Ilıcak’ın cezasına onama

Altanlar ve Ilıcak’ın cezasına onama

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’den yargılanan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis İstanbul Bölge Adliye Mahkemesince onandı.

Altanlar ve Ilıcak’ın cezasına onama

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri gerekçesiyle yargılanan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

Haberin Devamı

Ilıcak ve Altan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 6 sanığın İstinaf Mahkemesi’ndeki ikinci duruşması dün yapıldı.

Beraatini istedi

Mütalaaya karşı beyanda bulunan Nazlı Ilıcak, darbeci olmadığını belirterek tahliyesini ve beraatini istedi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Turgut Özşengül, Yakup Şimşek ile tutuksuz sanık Mehmet Altan hazır bulundu. Sanık Ahmet Altan ise tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya bağladı. Mütalaaya karşı ilk savunmasını yapan Nazlı Ilıcak oldu. Darbeci olmadığını, suç işlemediğini 2 yıldır duruşmalarda söylediğini ve bunu delilleriyle ortaya koyduğunu belirten Ilıcak, hakkındaki iddiaların ise boş olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Ilıcak, “2011 yılında kitap yazdım. O dönemde paralel yapı yok. Ancak benim dezenformasyon yaptığım iddia ediliyor. Paralel yapı olmadığı bir dönemde ben neyin dezenformasyonunu yapacağım. HTS kayıtlarında 5 kişiyle görüştüğüm iddia ediliyor. 3-5 telefon görüşmesi. O dönemde görüştüğüm isimlerin örgüt üyesi olduğu bilinmiyor. 2016 yılında bu kişilerle hiç görüşmemişim. Örgüt bağı olması için yoğun telefon görüşmesinin olması gerekmektedir” dedi. FETÖ’nün işlediği suçları destekleyen önünü açan tek bir cümlesi olmadığını, kendisinin FETÖ’yle ideolojik bir bağlantısı ve menfaati olmadığını söyleyen Ilıcak, “Benim gibi köşe yazarlarının hemen hepsi tahliye oldu. Zaman Gazetesinde yazanlar da dahil. Ben hiç bir suç işlemedim, beraatimi talep ediyorum” diye konuştu.

Duruşmada sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi kararını açıkladı. Ceza dairesi, tutuksuz sanık Mehmet Altan ile tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül’ün, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “anayasayı ihlal” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına karşı yaptıkları istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi. Daire, tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül’ün bu hallerinin de devamına hükmetti. Ceza dairesinin kararıyla, tüm sanıklar hakkında ilk derece mahkemesince “anayasayı ihlal” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları onanmış oldu. Sanıklara, karara karşı 15 gün içinde itiraz hakları bulunduğunu hatırlatan ceza dairesi, kararını Yargıtay yolu açık olmak üzere aldı. -AA