Gündem ‘Altılı masa’nın diğer ortaklarına gidilebilir

‘Altılı masa’nın diğer ortaklarına gidilebilir

06.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP, yerel seçimde işbirliği teklifini İYİ Parti’nin reddetmesinin ardından belediye başkan adaylarını hızlı bir şekilde belirleyip sahaya inmek için harekete geçti.

‘Altılı masa’nın diğer ortaklarına gidilebilir

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP’nin saha analizlerinden gelecek sonuçlara göre Millet İttifakı’ndaki diğer partilerle temas kurması bekleniyor. CHP’de Parti Meclisi (PM)’nin her hafta toplanması planlanıyor. Haftaya toplanacak PM’de memnuniyet anket sonuçları, mevcut belediye başkanlarının durumlarının konuşulması öngörülüyor. CHP kendisinde olmayıp iddialı olduğu yerleri yılbaşına kadar açıklamayı planlanlıyor. Bu amaçla milletvekilleri ve PM üyeleri illere gidecek. Aday adaylarıyla mülakat yapacak olan heyetler, örgütle, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle, halkla görüşecek rapor hazırlayacak ve Genel Merkez’e sunacak.

Haberin Devamı

‘Seçmen işbirliği yapar’

Parti kulislerinde, saha analizlerinden gelen sonuçlara göre bazı iller ve ilçelerde Millet İttifakı’ndaki Saadet, DEVA, Gelecek, Demokrat Parti’yle temas kurulabileceği ve işbirliği teklifi götürülebileceği ifade ediliyor.

İYİ Parti’nin işbirliği teklifini reddetmesinin CHP açısından sandığa nasıl yansıyacağı konusunda parti içinde farklı görüşler dile getiriliyor. CHP kulislerinde seçmenin sandıkta işbirliği yapacağını ifade edenlerin yanı sıra, “İYİ Parti’nin kararı İstanbul, Adana, Mersin, Antalya’yı riske soktu” yorumlarını yapanlar da var. CHP’li bir kaynak, “İYİ Parti meselesi kapandı, CHP yapabiliyorsa el altından HEDEP ile işbirliği yapacak. Onu da yapamazsa zora girer işler” değerlendirmesinde bulundu. Ancak CHP içinde “Bugün ‘işbirliği yok denebilir’ yarın belki başka bir şey gelişir” diyerek işbirliği konusunda hâlâ umudunu koruyanlar da bulunuyor. CHP’liler İYİ Parti’nin kararının Ankara’da etkili olmayacağı ve Mansur Yavaş’ın İYİ Partililerden de oy alarak yeniden seçileceği savunuluyor.