Gündem Altın günlerinin vazgeçilmezi patates salatası

Altın günlerinin vazgeçilmezi patates salatası

27.04.2018 - 17:01 | Son Güncellenme:

Patates salatası, özel günlerde, kutlamalarda, hafif akşam yemeklerinin yanında, beş çayında, doğum günlerinde, pikniklerde ve en çok da altın günlerinde yaptığımız ve severek yediğimiz bir yiyeceğimizdir. Yapması kolay, oldukça lezzetli ve besin değeri çok yüksek bir besindir. Yediden yetmişe herkes bayılarak tüketir. Tek başına tüketildiği gibi tatlıların da yanına çok yakışır. Hafif içeriğinden dolayı diyet yemeklerine eklenebilir.

Altın günlerinin vazgeçilmezi patates salatası

Patates her haliyle doyurucu

Haberin Devamı

Yıllardır patatesin her halinden yemek yapmayı milletçe iyi biliriz. Patates salatası ansızın gelen misafir için de çok pratik, hızlı ve risksiz bir yemektir. Hafif ve doyurucu olmasıyla sahur vaktinde ve iftar sofralarında da tüketimi uygundur. Susatmaması için baharat ve içerik miktarı ona göre ayarlanabilir.

Kendi zevklerinize göre çeşitlendirebilirsiniz

Sevdiğiniz malzemeleri tamamen kendi ayarınızda patates salatasının içine ekleyebilir, hoşlanmadığınız ya da size dokunan besinleri de yine kendi tercihiniz doğrultusunda kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Çok zengin içeriğe her zaman müsait bir yiyecektir.

Kısaca ortak malzemeleri şunlardır:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1t atlı kaşığı sumak
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 dal taze soğan
  • 8-9 dal maydanoz
  • Tuz

Hazırlanışı:

Küp küp doğranan patatesler istenilen yumuşaklığa göre haşlanır. Daha sonra bir kapta yağ, tuz ve diğer baharatlar karıştırılır. Hazırlanan patateslere bu karışım eklenir. Daha sonra ince ince doğranan salatalık yeşillikler üstüne eklenir ve karıştırılır. Üstü de istenirse; siyah ya da yeşil zeytin ve yumurta ile süslenir. Gerisi sizin tercih ve zevkinize kalmıştır. Ekşi bir tat sevenler istedikleri miktarda limon suyu da ekleyebilir. Zeytinyağı sevmeyenler ise normal sıvı yağ da kullanabilirler. Sağlık açısından zeytinyağı daha çok tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Dikkat edilmeli

Patates salatasını tüketecek olan kişilerin nelere alerjisi olduğu dikkat edilmeli ve malzemeleri genellikle çiğ sebzeler olduğu için yeşillikler iyice yıkanmış olmalıdır.