Baharat

Baharat

Son dakika baharat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan baharat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan baharat haber sayfamızda...

Baharat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.141 baharat haberi bulunmuştur.
Kuruyemişler aylarca taptaze kalacak! Kuruyemişleri doğru muhafaza etmenin yolları
Kuruyemişler aylarca taptaze kalacak! Kuruyemişleri doğru muhafaza etmenin yollarıKuruyemişler, hem lezzetli atıştırmalıklar hem de güçlü besin kaynaklarıdır. Ancak bu besleyici yiyecekler, uygun koşullarda saklanmadığında hızla bayatlayabilir, tadını ve tazeliğini kaybedebilir. Tüketim süresini uzatmak ve kuruyemişlerden maksimum faydayı sağlamak için doğru muhafaza yöntemlerini bilmek büyük önem taşır. İşte evinizde doğal ve pratik yöntemlerle kuruyemişlerinizi aylarca taptaze tutmanın yolları.
17.06.2025Bilgi Rehberi
Biber dolmasının püf noktası! Asla dağılmıyor, eşit pişiyor
Biber dolmasının püf noktası! Asla dağılmıyor, eşit pişiyorBiber dolmasının temelini doğru biber seçimi oluşturur. Her ne kadar bu tarif genellikle dolmalık yeşil biberle yapılsa da, her dolmalık biber aynı sonucu vermez. En uygun biberler; ince kabuklu, içi geniş, ancak çok uzun olmayan ve sap kısmı düzgün olanlardır. Bu tür biberler hem doldurması kolay olur hem de pişerken iç harcın dengeli dağılmasını sağlar. Ayrıca biberlerin çeperi çok kalın olmamalıdır, aksi halde pişme süresi uzar ve iç harçla aynı oranda yumuşamaz.
16.06.2025Bilgi Rehberi
Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo! 1 çay kaşığı eklemek yetiyor
Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo! 1 çay kaşığı eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kuru fasulye, sofralarımızda sıkça yer bulan, doyurucu ve besleyici bir yemektir. Ancak herkesin yaptığı kuru fasulye aynı lezzeti vermez. Kimi zaman pişirme süresi, kimi zaman fasulyenin cinsi fark yaratsa da esas aroma farkını yaratan küçük ama etkili dokunuşlar vardır. İşte tam da bu noktada devreye giren basit bir mutfak sırrı var.
13.06.2025Bilgi Rehberi
Mercimek çorbasına lezzet katan tüyo! Bir çay kaşığı eklemek yetiyor
Mercimek çorbasına lezzet katan tüyo! Bir çay kaşığı eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan mercimek çorbası, hem besleyici değeri hem de doyuruculuğuyla sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Ancak bu klasik lezzeti sıradanlıktan çıkarıp damak çatlatan bir hâle getirmek aslında çok basit bir dokunuşa bakıyor.
12.06.2025Bilgi Rehberi
Gaziantep'te 150 bin kişiye istihdam sağlayacak BÜSEM'in yapımı sürüyor
Gaziantep'te 150 bin kişiye istihdam sağlayacak BÜSEM'in yapımı sürüyorGaziantep'te 150 bin kişiye istihdam sağlaması planlanan Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi'nin (BÜSEM) yapımı devam ediyor.
11.06.2025Ekonomi
Lokum gibi ciğer kavurması böyle yapılıyormuş! Asla kurumuyor, pamuk gibi oluyor
Lokum gibi ciğer kavurması böyle yapılıyormuş! Asla kurumuyor, pamuk gibi oluyorKurban Bayramı denince ilk akla gelen lezzetlerden biri hiç kuşkusuz taze ciğer kavurmasıdır. Bayram sabahının erken saatlerinde kesilen kurbanın ardından hazırlanan ciğer, sofraların baş tacıdır. Ancak ciğer pişirmek sanıldığı kadar kolay değildir. Yanlış yöntemlerle pişirildiğinde sertleşir, kurur ve lezzetini kaybeder.
6.06.2025Bilgi Rehberi
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Bayram öncesi yeni liste duyuruldu! Dana kıyma, et ve lahmacundan çıkanlar pes dedirtti
Bayram öncesi yeni liste duyuruldu! Dana kıyma, et ve lahmacundan çıkanlar pes dedirttiTarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler kapsamında taklit ve tağşiş yapanlara ilişkin listesini güncelliyor. Son yapılan testlerde sağlığı tehlikeye atacak şekilde tağşiş-taklit yapılan takviye gıda, peynir, baharat, şarküteri, yağ ve bal markaları ifşa edildi. Özellikle bazı gıda ürünlerinin içinde yine tek tırnaklı hayvan eti (at, eşek, domuz) bulguları pes dedirtti.
5.06.2025Ekonomi
Kurban eti lokum gibi yumuşuyor! Kavurma yaparken tencereye ekleyin
Kurban eti lokum gibi yumuşuyor! Kavurma yaparken tencereye ekleyinKurban Bayramı geldiğinde sofraların baş tacı kavurma olur. Ancak taze kesilmiş kurban etini pişirmek, bekletilmediği için bazen zorlayıcı olabilir. Etin sert kalması, istenilen lokum kıvamının yakalanamaması en sık karşılaşılan sorunlardandır. Oysa bazı doğal yöntemlerle kurban etini yumuşacık, lezzetli bir hale getirmek mümkündür. Kavurma yaparken tencereye ekleyeceğiniz birkaç doğal malzeme sayesinde etin lifleri çözülür, sertliği gider ve adeta ağızda dağılır.
4.06.2025Bilgi Rehberi
Kurban eti nasıl marine edilir? Yılların şefi doğru tekniği verdi
Kurban eti nasıl marine edilir? Yılların şefi doğru tekniği verdiKurban Bayramı’nın gelişiyle birlikte mutfaklarda hareketlilik başlar. Taze kurban eti sofralara lezzet olarak dönmeden önce, doğru şekilde marine edilmesi hem etin yumuşaklığı hem de tadı açısından büyük önem taşır. Yılların şefleri bu konuda önemli ipuçları verirken, en çok önerilen teknikler doğal malzemelerle yapılan marinasyonlardır. İşte kurban etini en doğru ve lezzetli şekilde marine etmenin püf noktaları...
4.06.2025Bilgi Rehberi
Makarnayı sadece suyla haşlıyor musunuz? Makarnanın lezzetini ikiye katlayacak şef önerisi
Makarnayı sadece suyla haşlıyor musunuz? Makarnanın lezzetini ikiye katlayacak şef önerisiMakarna, pratikliği ve doyuruculuğuyla mutfakların vazgeçilmezlerinden biri. Ancak çoğumuz onu sadece su ve tuzla haşlayıp sosla birleştirerek tüketiyoruz. Oysa bu kadar basit bir yemek bile, birkaç püf noktasıyla adeta gurme restoranlardan çıkmış gibi bir lezzete kavuşabilir. Ünlü şeflerin mutfaklarında yıllardır uyguladığı bazı yöntemler, makarnanın sadece doyurucu değil aynı zamanda unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüşmesini sağlıyor.
2.06.2025Bilgi Rehberi
Köftenin kıvamını tutturmanın altın kuralı! Asırlık köfteciler püf noktasını verdi
Köftenin kıvamını tutturmanın altın kuralı! Asırlık köfteciler püf noktasını verdiKöfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak çoğu zaman evde yapılan köfteler, pişirildikten sonra sönüp kuru bir hale gelir. Oysa asırlık köftecilerin tariflerinde bu durum neredeyse hiç yaşanmaz. Peki bu ustaların sırrı ne? İşte köftenin sönmemesi ve ağızda dağılmayan, lezzetiyle hafızalara kazınan kıvamda olması için uygulanması gereken doğal püf noktaları...
30.05.2025Bilgi Rehberi
Şekerlenmeyen vişne reçelinin sırrı muymuş meğer! 1-2 damla kaynatırken ekleyin
Şekerlenmeyen vişne reçelinin sırrı muymuş meğer! 1-2 damla kaynatırken ekleyinEvde yapılan reçellerin en büyük sorunu zamanla şekerlenmesi, yani kristalleşmesidir. Özellikle vişne reçeli gibi ekşimsi ve yoğun aromalı reçellerde bu durum daha sık karşımıza çıkar. Ancak aslında bu sorunun doğal ve basit bir çözümü var. Üstelik büyükannelerimizin yıllardır kullandığı yöntemle!
29.05.2025Bilgi Rehberi
Güneş enerjisiyle yaşayan adam! 'Su ve ışık yeter' dedi, 411 gün tek lokma yemedi
Güneş enerjisiyle yaşayan adam! 'Su ve ışık yeter' dedi, 411 gün tek lokma yemediEğitimli bir mühendisti ancak başlattığı alışılmışın dışındaki deney kafaları karıştırdı. Gözleriyle neredeyse güneşi 'yiyerek' hayatta kalmayı denedi. Tam 85 yaşına kadar fiziksel besin almadan yaşadığını iddia etti, vücudunu bir laboratuvara dönüştürdü. Tıp dünyasının şüpheyle baktığı bu sıra dışı yaşam tarzı, yıllar boyunca hem hayranlık hem de tartışma konusu oldu.
25.05.2025Yaşam
Maraş’ta tarih ve lezzete yolculuk
Maraş’ta tarih ve lezzete yolculukYaşadığı büyük yıkıma rağmen kültürel zenginliğini yitirmeyen ve geçmişin köklü mirasını koruyan Kahramanmaraş, hâlâ ziyaretçilerinin turizm rotasındaki ilk duraklarından biri.
24.05.2025Pazar
Tarım odaklı teknolojiler geliştirilecek
Tarım odaklı teknolojiler geliştirilecekTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) tarafından düzenlenen “AI Tomorrow Summit 2025” etkinliğinde yaptığı konuşmada, yapay zekâyı sadece bilişim sektörünü ilgilendiren bir konu olarak görmediklerini, bunun tarımın da en önemli konularından birisi olması gerektiğini söyledi.
24.05.2025Ekonomi
Ödem kapınızı mı çaldı?
Ödem kapınızı mı çaldı?Sabahları elleriniz ve yüzünüz, akşamları da ayak ve bacaklarınızda şişkinlik problemleriniz mi var? Ödem kapınızı çalmış olabilir! Diyetisyen Gülden Karadeniz, ödemi azaltmaya yönelik tavsiyelerde bulundu…
23.05.2025Ege
Dağılmayan lahana sarması için mutlaka uygulayın! Asla sert olmuyor, eşit pişiyor
Dağılmayan lahana sarması için mutlaka uygulayın! Asla sert olmuyor, eşit pişiyorLahana sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olsa da yapımı zahmetli olduğu için birçok kişi için göz korkutucu olabilir. Özellikle pişirme sırasında lahana yapraklarının dağılması ya da bazı sarmaların sert kalması, bu lezzetli yemeğin keyfini kaçırabiliyor. Oysa birkaç püf noktasına dikkat ederek, hem dağılmayan hem de lokum gibi pişmiş lahana sarmaları yapmak mümkün.
21.05.2025Bilgi Rehberi
Türkiye ile Çin arasında 'kazan kazan' dönemi! Bakan Uraloğlu detayları açıkladı
Türkiye ile Çin arasında 'kazan kazan' dönemi! Bakan Uraloğlu detayları açıkladıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin, Çin ile Avrupa arasındaki yük taşımacılığında hızlı, güvenilir ve öngörülebilir rota sunduğunu kaydetti. Orta Koridor’un Kuşak ve Yol Girişimi ile doğal bir sinerji oluşturduğunu kaydeden Uraloğlu, Türkiye’nin Kuşak ve Yol Girişimi’ni de kazan-kazan ilkesi çerçevesinde desteklediğini kaydetti.
21.05.2025Ekonomi
‘Uzak Şehir’in mutfağında
‘Uzak Şehir’in mutfağında“Uzak Şehir” mutfağı dediğimizde, aslında Mardin’in çok katmanlı, çok dilli, çok kültürlü mutfağına açılan bir kapıyı aralıyoruz. Bir sofradan onlarca dile, bir baharattan yüzyıllık hikâyelere, bir yemekten aile tarihine geçiyoruz. Öyleyse gelin Midyat’ın dar sokaklarından yürüyelim ve “Uzak Şehir”in mutfağına konuk olalım.
18.05.2025Pazar
Etiketsiz ve açıkta satılan gıdalara dikkat
Etiketsiz ve açıkta satılan gıdalara dikkatBahar aylarıyla birlikte, açık havada yiyecek sunumu yapılan etkinlikler artarken, Tarım Bakanlığı’ndan açıkta bırakılan gıdalarla ilgili uyarı geldi.
17.05.2025Gündem
Sarımsakların içi hemen boşalıyor ve çürüyorsa çözümü çok basit! Bu yöntemlerle yıl boyu taptaze kalacak
Sarımsakların içi hemen boşalıyor ve çürüyorsa çözümü çok basit! Bu yöntemlerle yıl boyu taptaze kalacakSarımsak, hem sağlık açısından hem de mutfakta sunduğu eşsiz aroma ile vazgeçilmez bir sebzedir. Ancak birçok kişi, sarımsakları aldıktan kısa süre sonra içlerinin boşaldığını, yumuşadığını ve çürüdüğünü fark eder. Bu durum oldukça yaygındır ve temel nedeni çoğu zaman yanlış saklama koşullarıdır. Neyse ki, sarımsakları uzun süre taze tutmak için başvurulabilecek oldukça basit ve doğal yöntemler vardır.
16.05.2025Bilgi Rehberi
Bu baharatlar ilacın etkisini sıfırlıyor! Bilmiyormuşuz, eliniz bile gitmesin
Bu baharatlar ilacın etkisini sıfırlıyor! Bilmiyormuşuz, eliniz bile gitmesinUzmanlar, yaygın olarak kullanılan 3 baharatın hayat kurtarıcı etkisi olan bazı ilaçların etkisini azaltabileceğini belirtiyor. Bu baharatları tüketiyorsanız, içtiğiniz ilaçların faydalı etkilerini hissedemiyor olabilirsiniz. İşte dikkatli bir şekilde tüketmeniz gereken baharatlar.
15.05.2025Genel Sağlık
Çıtır çıtır ıspanaklı böreğin sırrıymış! Hazır yufkadan olduğuna kimse inanmayacak
Çıtır çıtır ıspanaklı böreğin sırrıymış! Hazır yufkadan olduğuna kimse inanmayacakGeleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ıspanaklı börek, çıtırlığı ve iç harcının lezzetiyle sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde sıkça tercih edilen bu börek, hazır yufkadan yapılmasına rağmen ev yapımı gibi görünüp damağınızda iz bırakıyor. Peki, bu eşsiz çıtırlığın sırrı ne?
8.05.2025Bilgi Rehberi
Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor
Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyorTürk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.
3.05.2025Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Baharat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.