Son dakika baharat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan baharat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan baharat haber sayfamızda...
Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyorBirçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değil. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönem. Havadaki polenler de alerjik reaksiyonları daha da kötüleştirebiliyor. Ancak alacağınız bazı önlemler süreci yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!
Ne karbonat ne de kimyon! Kuru fasulyede gazdan eser bırakmayan teknik buymuşKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Ancak lezzetinin yanında getirdiği mide şişkinliği ve gaz sorunları nedeniyle birçok kişi bu nefis yemeği tüketirken tereddüt yaşıyor. Gaz yapma etkisini azaltmak için çoğu zaman karbonat veya kimyon gibi katkılar tercih edilse de, aslında çok daha etkili ve doğal bir yöntem var. İşte kuru fasulyeyi hem daha sağlıklı hem de daha sindirilebilir hale getiren bu şaşırtıcı teknik...
'Bulgur pilavım tatsız tuzsuz!' diyorsanız bir kaşık ekleyin! Aroması lezzetini ikiye katlıyorSağlıklı ve doyurucu olmasıyla sofraların vazgeçilmezi olan bulgur pilavı, bazen beklenen tadı vermez. "Pilavım neden tatsız oldu?" diye düşünenlerdenseniz, sorun kullanılan malzemelerin dengesinde veya pişirme tekniğinde olabilir. Ancak endişelenmeyin, bu lezzet eksikliğini doğal bir malzemeyle kolayca çözebilirsiniz.
Yemeğin tadı tutmuyorsa işte sebebi! Sinsice karışıyor, gözden kaçan 'tahta'Hepimizin sürekli kullandığı mutfak eşyaları vardır; ister favori bir alet, ister vazgeçilmez bir araç, ister hayatı biraz daha kolaylaştıran bir cihaz olsun. İşlerin rutini içinde, hiçbir şeyin sonsuza kadar sürmediğini unutmak kolaydır. Bazı eşyaları son kullanma tarihlerinden sonra saklamak sorun yaratabilir. İşte mutfakta sık sık değiştirmeniz gereken o ürünler!
Kayserililerin nesilden nesle aktardığı ev mantısının sırrını ortaya çıktı! Hamuru asla topaklanmıyorKayseri denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri hiç kuşkusuz mantıdır. Küçücük bohçalar halinde tek tek hazırlanan, bol sarımsaklı yoğurtla buluşan bu eşsiz lezzet, sadece tadıyla değil yapımındaki inceliklerle de dikkat çekiyor. Kayserililer, yıllardır mutfaklarında gizli tuttukları ev mantısının sırrını nihayet açıkladı.
Şifa niyetine 485 yıldır aynı yöntemle yapılıyor!Bu yıl 485'inci kez kutlanacak olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinde saçımı yapılacak olan 8 ton mesir macununun yapımı geleneksel yöntemlerle devam ediyor.
Kebapçıların sırrıymış! Bulgur pilavının lezzetini ikiye katlıyorBulgur pilavı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Özellikle kebapçıların menüsünde sıkça yer alan bu eşsiz tat, bazı püf noktaları sayesinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Peki, ustaların gizli dokunuşlarıyla yapılan bulgur pilavı neden bu kadar farklı ve lezzetli oluyor? İşte kebapçıların sırrı ve evde uygulayabileceğiniz yöntemler…
Hürmüz Adası kana mı bulandı? 'Kıyamet alameti' diyen de var, işte gerçekDoğa, büyüleyici güzelliğiyle bizi şaşırtmaktan hiç vazgeçmiyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin, karşınıza mutlaka sizi etkileyen bir manzara çıkar. İran’daki Hürmüz Adası da onlardan biri. Uzaktan bakıldığında bir baharat tezgahını andıran bu renkli ada, geçtiğimiz günlerde kırmızıya büründü. Peki, herkesin akın ettiği bu gizemli yerde neler oluyor?
Mercimek çorbasına kıvam veren baharat! Lezzetine lezzet katıyorMercimek çorbası, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Sıcak, besleyici ve doyurucu olmasıyla sofralarda sıkça yer bulan bu çorba, bazı püf noktalarıyla çok daha kıvamlı ve lezzetli hale getirilebilir. Peki, mercimek çorbasına kıvam veren ve lezzetini artıran o özel baharat hangisi? İşte doğal yöntemlerle çorbanızı mükemmelleştirmenin yolları!
Tarım Bakanlığı ifşa etti: Eşek eti skandalıTarım ve Orman Bakanlığı gıdada sahtecilik yapan firmaları ifşalamaya devam ediyor. Yapılan denetimlerde Adana’da bir kasapta kırmızı et ürününde at ve eşek eti vakası gündeme geldi. Yeni listede çaya boya katılması dikkat çekti. Baharat, peynir ve zeytinyağında uygunsuzluklar tespit edildi.
Pilava serpilen karabiber meğer şifaymış! İçinde yok yok, yağ bile yaktırıyorTürk mutfağında ayrı bir yeri olan pilav, hemen hemen her yemeğin yanına yakışır. Üstelik sadece sade pilav değil birçok farklı alternatifle sofraları süsleyebilir. Pilavı lezzetlendirmek için tereyağı, et suyu ve farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Ancak en çok yakışan baharat da karabiberdir. Pilava karabiber dökmenin vücuda nasıl etkileri olduğunu hiç düşündünüz mü?
8 çeşidi de yapıldığı gibi tükeniyor! Kente özgü lezzette yoğun talepKahramanmaraş'ta fırınlarda Ramazan ayı nedeniyle yoğunluk sürerken, kente özgü lezzetlerden coğrafi işaret tescilli Ramazan çöreği de talep görüyor. Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmez tatları arasında yer alan çörek, beğenilerek tüketiliyor.
Almanya'da toptan eşya fiyatları arttıAlmanya'da toptan eşya fiyatları şubatta gıda fiyatlarındaki keskin yükselişle Mart 2023'ten beri en yüksek artışı gösterdi.
Karınca gördüğünüz yere serpin! Mis kokusu istiladan kurtarıyor, 1 kaşığı yeterHava sıcaklıklarının artmasıyla, haşereler kedini göstermeye başlıyor. Özellikle de mutfak tezgâhlarını yavaş yavaş ele geçirmeye başlayan karıncalar canınızı sıkabilir. Ancak çözümsüz bir durum içinde olmadığınızı bilmelisiniz. 1 tatlı kaşığı ve biraz baharatla karıncaların evinizi istila etmesinin önüne geçebilirsiniz. Peki ama hangi baharatla?
Yüksekten uçan şehirSoğuk kış günlerinin yazlık rotası Dubai değişen, dönüşen yönleriyle seyahat temalarını çeşitlendiriyor. Modern sanat yolculuğundan lezzet dünyasını keşfedeceğiniz duraklara görünenin ötesinde deneyimler vadediyor
Mercimek çorbasına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı ekleyinMercimek çorbası, Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olarak sofralardaki yerini alıyor. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu çorba, doğru baharatlarla tatlandırıldığında çok daha lezzetli hale geliyor. İşte mercimek çorbanızın tadını zirveye taşıyacak ve hem lezzet hem de sağlık açısından birçok fayda sağlayacak o baharat...
Sevilmeyen kıyma kokusunu şıp diye bastırıyor! Tek baharatla sorun çözülecekKöfteden makarnaya, dolmadan böreğe kadar pek çok yemekte kullanılan kıyma her tarife lezzet katar. Ancak bazı kişiler için kıymanın kendine has kokusu oldukça rahatsız edici olabilir. Kıymalı yemek pişirirken kokuyu tamamen bastıracak bir baharat mevcut.
1 çay kaşığı 'sarı altın' bağırsakları yıkıyor! İltihabı unutun, daha etkilisi yokBağırsak sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız muhtemelen lif açısından zengin malzemeler kullanıyor olabilirsiniz. Peki ya baharatlar? Baharatlar genellikle lezzet ve renk için kullanılsa da aslında sağlıklı bağırsaklar için de destekleyici özelliklere sahiptir. Peki, bağırsak sağlığı için hangi baharatı kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz?
Vatandaş bilmeden neler yemiş! Eşek eti skandalıTarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehlikeye atan, hileli ürünler listesine yenilerini eklemeye devam ediyor. Son listede yayınlanan sahtecilikler pes dedirtti. Sucuk, lahmacun, köfte harcı gibi gündelik hayatta herkesin tükettiği ürünlerin içinden çıkanlar şaşırttı. Peki vatandaş neye dikkat etmeli? İşte detaylar...
Tüm yollar baharata çıkıyorŞifa deposu, lezzet kaynağı ve güzel kokulu baharatlar ilk çağlardan itibaren insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Yapılan güncel araştırmalar baharat sektörünün 5 yıl içinde yüzde 7 büyüyeceğini vurguluyor. Organik baharatlarsa yeni gözdemiz. Faydalarından 2025’in trendlerine baharatın Z raporunu çıkardık
İçli köftenin sırrı 30 dakikadaymış! Yağlı kağıtla dondurun, azıcık limon tuzu şartTürk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan içli köfte, ince bulgur, kıyma, soğan ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan iç harcıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bu yemek, haşlanarak ya da kızartılarak hazırlanabiliyor. Peki, haşlaması ve kızartması ile büyüleyen bu enfes yemek nasıl yapılır ve nasıl saklanır?
Baharat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.