Gündem Amasya Emniyet Müdürü fişlemeyi reddetti

Amasya Emniyet Müdürü fişlemeyi reddetti

13.11.2008 - 17:30 | Son Güncellenme:

.

Amasya Emniyet Müdürü fişlemeyi reddetti

AMASYA Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç, Suluova İlçesi’nde polis tarafından geçen 9 Kasım’da Ankara’da yapılan ‘Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı’ mitingi için Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneği’nden katılanların isim listesinin istenmediğini açıkladı. İl Emniyet Müdürü Kılınç, “Biz sadece mitinge kaç kişinin katılacağına dair sayı istedik. Onlar isim listesi gönderdi. Biz listeyi geri iade ettik. Kesinlikle fişleme söz konusu değildir” dedi. CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal ise konuyu araştırdığını ve TBMM gündemine taşıyacağını söyledi. Vakıf ve dernek yöneticileri ise konuyla ilgili konuşmadı.
Geçen 9 Kasım’da Ankara’da Aleviler tarafından ‘Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı’ sloganıyla düzenlenen mitinge Amasya’nın Suluova İlçesi’nde bulunan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneği’nden de 60 kişilik bir grup katıldı. İddiaya göre İlçe Emniyet Müdürlüğü, vakıf yöneticilerinden Ankara’ya gidecek olan grubun isim listesini istedi. Bunun üzerine dernek yöneticileri de yola çıkmadan önce listeyi emniyete bildirdi. Büyük tepkilere neden olan olayla ilgili vakıf ve dernek yöneticileri görüşmek istemediklerini dile getirdi. Herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Haberin Devamı

LİSTE İADE EDİLDİ

Amasya İl Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç ise, bugün akşam saatlerine doğru açıklama yaparak olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirtti. Kılınç, “Güvenlik gerekçesi ile Ankara’dan biz dahil tüm illerden yürüyüşe katılacak olan kişi sayısı istendi. Suluova İlçesi’nde de yürüyüşü organize eden dernek yöneticilerinden bu amaçla sayı istenmiştir. Ancak buradaki yöneticiler sayı ile birlikte istenirse katılımcıların isim listesini de verebileceklerini belirterek bu listeyi vermişler. Daha sonra da bu listenin istenmediğini ögrenince bu olayı basına yansıtmışlar. Bu konuda da Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğümüz uyarılmış ve liste aynen kendilerine iade edilmiştir. Hiç bir yerde olmayan bu uygulamanın ilimizde de uygulanması söz konusu olmadığı gibi herhangi bir vatandaş grubumuzunda fişlenmesi söz konusu değildir. Bu tamamen bir hatadan kaynaklanmıştır ve gerekli soruşturmada başlatılmıştır” dedi.

Haberin Devamı

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINIYOR

Diğer taraftan CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal da konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını belirterek, konuyu araştırdığını söyledi. Mitinge katılanların hiçbir hukuki gerekçesi olmadan isim listesinin alınmasının bir skandal olduğunu söyleyen Ünsal, “Bu konuyu Meclis gündemine taşıyacağım. Ayrıca Sayın Başbakana soru önergesi vererek soracağım. Bu uygulama Suluova dışında başka yerlerde de uygulandı mı? Uygulandıysa kaç kişinin ismi hangi gerekçe ile alındı” dedi. CHP İl Başkanı Mehmet Sayın ise olayın takipçisi olacaklarını ve kınadıklarını söyledi.

Yazarlar