Gündem Amasya’da otobüs kazası! Ölen 6 kişinin kimliği belirlendi

Amasya’da otobüs kazası! Ölen 6 kişinin kimliği belirlendi

30.09.2023 - 10:45 | Son Güncellenme:

Amasya’nın Merzifon ilçesinde otobüs kazası meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Kaza, saat 07.00 sıralarında Merzifon- Çorum kara yolunun 5’inci kilometresinde Çayırözü köyü mevkisinde meydana geldi. İzmir’den Tokat’ın Erbaa ilçesine giden Erova Seyahat'e ait 60 ER 907 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi.

Haberin Devamı

Kazada, 6 kişi yaşamını yitirirken, 35 kişi de yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından çevre hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Ölen 6 kişinin cesedi de morga götürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Amasya'da 6 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Koca açıklamasında, 'Amasya Merzifon Çorum yolunda bir otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5’i olay yerinde olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştır. Yaralılardan 33’ü olay yerine görevlendirilen 19 Ambulans ve 2 UMKE Timi ile hastaneye nakledilmiş, 2 kişi ise herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadığını beyan etmiştir. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, tedavileri için elimizden geleni yapacağız.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VALİ DORUK: FREN İZİ YOK

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Merzifon ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kaza sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı. Vali Doruk, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Amasya’da otobüs kazası Ölen 6 kişinin kimliği belirlendi

"Bu sabah maalesef acı bir olay yaşadık, hepimize çok geçmiş olsun. Vefatlarımız ve yaralılarımız var. İzmir'den gelip Tokat Erbaa'ya giden otobüsümüz Merzifon ilçemize 5 kilometre kala yoldan çıkma suretiyle bir kaza yaptı. 5'i olay yerinde olmak üzere, 1 de hastanede vefat eden vatandaşımızı kaybettik. 35 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 2'si ayakta tedavi edildi. Durumları iyi ama 33 vatandaşımızın tedavilerine devam ediliyor. Bunlar arasında tabii durumu ağır olanlar ve ameliyata alınanlar var, nispeten daha iyi olanlar var. Umut ediyoruz ki yeni 1 vatandaşımızın kaybı yaşanmadan, hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşurlar. Hepimize geçmiş olsun. Trafik kazasının oluşu şekliyle, sebebiyle alakalı hususlar tabii detaylı çalışma sonrası ortaya çıkacak. Olay yerine baktığınızda herhangi bir fren benzeri bir izi yok. 100-150 metre kadar yoldan çıkmış, yolun kenarında bir kanal var. O kanala çarpması sonucu otobüsün yan yatmasını değerlendiriyoruz. Onun dışında ihmal olayları, yapılacak soruşturmalar sonrası ortaya çıkacak."

Haberin Devamı

Amasya’da otobüs kazası Ölen 6 kişinin kimliği belirlendi

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrildiği kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu. Hayatını kaybedenlerin Durmuş Uysal (45), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Urguç Kabadayı (51) ve Hilal Cebeci (18) olduğu belirtildi.

Hastaneye gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi alan AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, “Başımız sağolsun. 6 vatandaşımızı kaybettik. İçinde genç kardeşlerimiz. Öğrencilerimiz var. Okulların açılması sebebiyle öğrenci hareketliliğinin karayollarında çok yoğun olduğu bir dönem” diye konuştu.

ÖLENLERDEN 4'Ü AMASYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ

Amasya’nın Merzifon ilçesinde Kemal Öz'ün kullandığı yolcu otobüsünün devrildiği kazada ölenlerden Melisa Kor, Edanur Çelik, Semanur Tahtakılıç ve Hilal Çelebi'nin, Amasya Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Melisa Kor’un Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Reklamcılık, Edanur Çelik’in Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği, Semanur Tahtakılıç’ın Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu Posta Hizmetleri, Hilal Çelebi’nin ise Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencisi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

REKTÖRDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, kazada yaşamlarını yitiren öğrenciler için başsağlığı mesajı yayımladı. Rektör Turabi mesajında; "Üniversitemizde öğrenim gören Hilal Çelebi, Semanur Tahtakılıç, Edanur Çelik ve Melisa Kor'un Amasya'mızın Merzifon ilçesinde geçirdikleri elim kaza sonucunda vefat etmeleri hepimizi derinden yaralamıştır. Kıymetli öğrencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Amasya Üniversitesi ailesine başsağlığı dilerim" dedi.

Amasya’da otobüs kazası Ölen 6 kişinin kimliği belirlendi

"ONUN SAYESİNDEN OTOBÜSTEN ÇIKTIK"

Haberin Devamı

Kazadan şans eseri kurtulan Onur Demirtaş isimli vatandaş kaza anını anlatarak, “Otobüse Ankara’dan binmiştim. Otobüs geç gelmişti. Kaza bir anda oldu. Dışarıdan birisi camı patlattı. Onun sayesinde otobüsten çıktık” dedi.

ÜNİVERSİTELİ MELİSA'NIN BABASI: KIZIMI KAYBETTİK, EŞİM HAFİF YARALI

Kazada yaşamını yitiren Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Melisa Kor'un babası İsmail Kor, "Sabah kaza olduğunda uyanıktım. Otobüste koltuğumda televizyona bakıyordum. Birden ses gelmeye başladı ve otobüs yan devrildi. Kızımla eşim ön koltukta oturuyordu. Kızımı kaybettik, eşim de hafif yaralı" dedi.

Amasya’da otobüs kazası Ölen 6 kişinin kimliği belirlendi

'UYUYORDUM, OTOBÜS BİR ANDA YAN YATTI'

Yolculardan Kadir Arslan ise “Sabah 7 sıralarıydı, ben kaza olduğunda uyuyordum. Birden uyandım ve otobüsün yan yattığını gördüm. Sonrasını hatırlamıyorum, bizi ambulansa taşırlarken kendime geldim. Biz Erbaa’ya yakınımızın düğününe gidiyorduk" diye konuştu. .