Gündem Amerika’ya aydın tepkisi

Amerika’ya aydın tepkisi

08.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Bize değil, ABD’ye rest çek’

Amerika’ya aydın tepkisi


     Bedri Baykam, Adalet Ağaoğlu, Serap Aksoy, Prof. Dr. Rona Aybay ve Hilmi Yavuz’un da aralarında bulunduğu bir grup aydın, 11 askerimizin gözaltına alınmasını kınadı. "Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşının Bağımsızlık Manifestosu" kampanyası başlattıklarını açıklayan aydınlar, ABD’ nin stratejik ortağı olarak anılmak istemediklerini bildirdi. "Bir istilacının, bir çıkar şebekesinin yanı başında yer alıp lekelenmek istemiyoruz" diyen aydınlar, manifestoda şunları kaydetti: "Türkiye, her türlü ekonomik sorunu aşacak güçtedir. Tüm dünya bu ülkenin ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ düşüncesiyle hareket ettiğini ve ona hiçbir çıkar karşılığında hiçbir ahlaksız teklif yapılamayacağını artık öğrenmelidir."
     
     Afyon ve Balıkesir’de özelleştirme sonucu işten çıkarılan 150 SEKA işçisi Ankara’ya yürüyor. İşçilere konuşan Selülozİş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, "Başbakan Erdoğan, toplu iş görüşmelerinde yüzde 4’ün üzerine çıkamayacağını söylüyor, bize rest çekiyor. Erdoğan yüreği yetiyorsa bize değil, askerlerimiz tutuklayan ABD’ye rest çeksin" dedi.
     
     

     Şanlıurfa’da kaçak elektrik kullanan fabrikalara karşı verdiği mücadele nedeniyle 18 Ekim’de vurularak öldürülen Tedaş Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı cinayetinin azmettiricisi Zeki Akkoyun, Antalya’da bir otelin plajında güneşlenirken yakalandı. Eşi Filiz ile gözaltına alınan Akkoyun, Asayiş Şubesi’ne götürüldü. Filiz Akkoyun serbest bırakılırken, Akkoyun’un bugün Adliye’ye çıkarılacağı öğrenildi.
     


GÜNCEL


‘Çirkin Amerikalı’ belgelere el koydu
‘Sorumlular hakkında gerekeni yapın’
KADEK, ABD’nin İran muhbiri mi?
‘Talibanmışız gibi muamele yapıldı’
‘ABD ile en büyük güven bunalımı’
Onurumuz tamir edilmeli
Benzin istasyonları şehir dışına
Depremi 4 gün önceden bildiler
Artçı korkusu sokakta yatırdı
Sigorta yaptırmayana elektrik ve tapu yok
Kısa kısa..
Serin Duruş