Gündem Aniden bastırdı! Her yer beyaza büründü

Aniden bastırdı! Her yer beyaza büründü

20.11.2021 - 18:12 | Son Güncellenme:

Bitlis'te etkili olan kar yağışıyla kent merkezi beyaza büründü. Mevsimin ilk kar yağışıyla park halindeki araçlar ve ağaçların üzeri karla kaplandı. Öte yandan Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu. Van'ın Bahçesaray karayolunun 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde etkili olan kar ve tipi, sürücülere zor anlar yaşattı. Aniden bastıran kar ve tipiye hazırlıksız yakalanan sürücüler, yolda ilerlemekte zorlanırken, bazı sürücüler araçlarına zincir takmak zorunda kaldı.

Kent merkezi ve Rahva Bölgesi'nde etkisini gösteren sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Haberin Devamı

Mevsimin ilk kar yağışıyla park halindeki araçlar ve ağaçların üzeri karla kaplandı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin iyice azaldığı Rahva Bölgesi'nde sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Aniden bastırdı Her yer beyaza büründü

Aracının üzerini temizleyen Vedat Kurtulmuş, AA muhabirine, kurak geçen yazın ardından mevsimin ilk yağışlarının düştüğünü söyledi.

Kurtulmuş, "Kar yağışı aniden bastırdı. İyi de kar yağdı. Kar berekettir. Mutluyuz sevinçliyiz. Bitlis kar memleketi." dedi.

Enes Kızıltaş ise "Bitlis'te beklenen kar geldi. Kent beyaza büründü, çok mutluyuz, güzel oldu. Kar yağışının ardından güzel manzaralar oluştu. Biz de fotoğraf çekiyoruz." diye konuştu.

Aniden bastırdı Her yer beyaza büründü

Kastamonu

Türkiye'nin önde gelen kayak ve kış turizmi merkezlerinden Ilgaz Dağı, etkili olan kar yağışı sonrası beyaza büründü.

Haberin Devamı

Kastamonu'nun Karadeniz sahilinde yer alan Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerinin il merkezine ulaşımını sağlayan kara yolunun Isırganlık mevkisindeki kar yağışı, 1450 rakımlı Yaralıgöz Geçidi'nde yoğunlaştı. Kar yağışıyla birlikte doğa, beyaz örtüyle kaplandı.

Van

Van'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak aralıklı devam ederken, yüksek kesimlerde ise yerini kar yağışına bıraktı. Van-Bahçesaray Karayolu üzerinde bulunan 3 bin rakımlı Karabet Geçidinde kar ve yoğun sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri yolda kar temizleme çalışması yaparken, yolda kalan bazı sürücüler zincir takarak ilerledi. Sürücüler, kış mevsiminin bu yıl erken geldiğini ve kar çilesinin başladığını söyledi.

 

Aniden bastırdı Her yer beyaza büründü

'Önlemler tavizsiz uygulanacak'

İlçede incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, her yıl çığ tehlikesi nedeniyle günlerce kapalı tutulan Van-Bahçesar Karayolunun bu yıl tehlike oluşturduğu dönemde de kapatılacağını söyledi. Vali Bilmez, "Karayolları Bölge Müdürlüğünün analizlerinde tehlike olması halinde yollar ulaşıma kapatılacak. Bazen tamamen bazen de günün belirli saatlerinde yol ulaşıma kapatılacak. Karayolları Bölge Müdürlüğünden talep gelmesi halinde Çatak ve Bahçesaray ilçe kaymakamlıkları tarafından fiili olarak tamamiyle kapatılacak. Her yıl alınan önlemler bu yıl daha tavizsiz bir şekilde uygulanacak" dedi.