Gündem İstanbul ve Ankara merkezli FETÖ'ye operasyonda çok sayıda gözaltı kararı

İstanbul ve Ankara merkezli FETÖ'ye operasyonda çok sayıda gözaltı kararı

04.04.2023 - 08:26 | Son Güncellenme:

Ankara ve İstanbul merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyona ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

İstanbul ve Ankara merkezli FETÖye operasyonda çok sayıda gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca, FETÖ/PDY mensuplarının kamu kurumlarına yerleştirilmesi ile ilgili soruşturma yürütüldü.

Haberin Devamı

Örgüt mensuplarının yerleştirilmelerinde rol aldığı tespit edilen toplam 14 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

İSTANBUL MERKEZLİ 3 İLDE OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında da, FETÖ/PDY'nin örgütsel iletişim modeli ankesör ve büfe gibi sabit hatlardan, ardışık arandığı tespit edilen şüphelilere yönelik İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Örgüte yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, söz konusu gizli iletişim yöntemini kullanmalarının yanı sıra haklarında örgüt bağlantılarına dair teşhis ve itirafçı beyanı gibi başka deliller bulunan 4 ihraç astsubay ve 9 ihraç askeri öğrenci olmak üzere 13 şüpheli daha saptandı.

Haberin Devamı

FETÖ ile örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri belirlenen 13 kişinin yakalanması için gece geç saatlerde İstanbul merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Gerçekleştirilen operasyon neticesinde 9 FETÖ/PDY üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, adreslerinde bulunamayan 4 şüphelinin ise yurtdışına firar ettiği belirtildi. Yakalanan 9 şüpheli ifadeleri alınmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Zanlıların buradaki işlemleri devam ediyor.