Gündem Ankara'ya korku salan çeteye baskın

Ankara'ya korku salan çeteye baskın

25.02.2013 - 12:59 | Son Güncellenme:

Çete lideri Türkiye güzeli sevgilisini dövdürtmüş

Ankaraya korku salan çeteye baskın

Ankara’da eğlence mekanlarında halka korku saldığı ve gece kulüplerini haraca bağladığı iddiasıyla suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Çetenin, Et ve Balık Kurumu’nun sakatat ihalelerine başka kimseyi almayıp katıldığı ve kuruma bozuk işkembe sattığı ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geceleri özellikle eğlence mekanlarında halkın rahat ve huzurunu bozan organize suç örgütlerine yönelik bir çalışma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Suç örgütünün izine rastlayan polis, çeteyi 1 buçuk yıl teknik ve fiziki takibe aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile harekete geçen polis, Ankara, Antalya, İstanbul ve Bursa illerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda liderliğini Şahin T.’nin yaptığı 30 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda, 3 adet tabanca, kumar oyun malzemeleri ile çeşitli belgeler ele geçirildi.


Yakalanan suç örgütünün özellikle Çankaya bölgesinde bulunan eğlence mekanlarına giderek eğlendikleri, hesap vermemek veya korkutarak nüfuz oluşturmak adına sebepsiz yere olay çıkardığı belirtildi.

Üniversiteli veya siyasetçi zengin gençleri gözüne kestiren çetenin, gençlerin yanındaki bayanları dahi darp ettiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Çevresine korku salan çetenin böylece gece kulübünü haraca bağladığı belirtildi. Tefecilik de yapan çetenin mağdur kişilere faizle para verdiği, itiraz eden şahısların cebir ve şiddet kullanarak para tahsil ettiği ifade edildi.

Suç örgütünün bazı ihalelere de katıldığı ve bu ihalelere katılmak isteyenlere engellediği kaydedildi. Et ve Balık Kurumu’nun sakatat ihalesine katılan çetenin, kuruma bozuk işkembe sattığı öğrenildi. Çetenin, ayrıca kuruma yaklaşık 800 bin lira borçlu olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık 1 buçuk yıl polisin takip ettiği çetenin kumarhaneleri de olduğu ve polisin çeteye ait 7 kumarhaneyi kapattığı belirlendi. Çetenin bu kumarhanelerde de kadınları kullanıp ağlarına düşürdüğü vatandaşları yüklü miktarda borçlandırdığı ve hileli oyunlar düzenlediği tespit edildi. Suç örgütünün ağına düşürdüğü bir şahsın 200 bin lirasına yarım saatte el koyduğu kaydedildi.

ÇETE LİDERİ CEZAEVİNDEYKEN TÜRKİYE GÜZELİ SEVGİLİSİNİ ADAMLARINA DÖVDÜRMÜŞ

Çete lideri Şahin T. bir gece kulübünde sahneye çıkan ünlü manken Ebru Destan’dan "Aldırma Gönül" isimli şarkıyı istemişti. Turgut, istek parçasını söylemeyen ünlü mankeni, saçlarından tutarak yerlerde sürüklemişti. T.’nin cezaevinde kaldığı süre içinde Türkiye 3. güzeli sevgilisi Gizem Yurtoğlu’nu da ‘Çok geziyorsun’ diye adamlarına dövdürdüğü ortaya çıktı.