Gündem Anne baba kurtarıldı çocukları tutunamadı

Anne baba kurtarıldı çocukları tutunamadı

19.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hatay’da depremin 13. gününde, 296’ncı saatte enkazdan 1’i çocuk 3 kişi çıkarıldı. 12 yaşındaki çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 3 çocuğu ölen anne ve baba hastaneye sevk edildi. Baba Accar, idrarını içerek hayatta kaldığını söyledi.

Hatay’da arama kurtarma çalışmaları 13’üncü günde de devam etti. Antakya ilçesine bağlı General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde yerle bir olan Kanatlı Apartmanı enkazında termal kamera ve hassas dinleme cihazlarıyla inceleme yapan ekipler, ses ve ısı tespiti yapınca çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kırgızistan’dan gelenlerin de arasında yer aldığı çok sayıda arama kurtarma ekibi, depremin 296. saatinde 49 yaşındaki Suriyeli Semir Muhammed Accar ve eşi 45 yaşındaki Ragda adlı kadın ile bir çocuğu enkazdan canlı olarak çıkarttı. Sahra hastanesine kaldırılan 3 kişiden 12 yaşında olduğu öğrenilen çocuk hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Çocukların sesi 4. gün kesildi

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı arama kurtarma ekibinin kaptanı Erlan Musuraliev, “İlk olarak bir erkek sesi duyduk. Çıkardığımız adam bize 5 kişi olduklarını belirtip, ‘Çocuklarım da var’ dedi. Kendisinin durumunun nasıl olduğunu öğrendikten sonra, enkazdan 2 kişiyi daha çıkardı” dedi. Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altına alınan Samir Muhammed Accar, hayatta kalabilmek için kendi idrarını içtiğini söyledi. Accar ayrıca enkaz altında çocuklarının sesini duyduğunu 4. gün seslerin kesildiğini ifade etti.

ABD’de yaşayan kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz’ün depremzede Accar ile yakından ilgilendiği öğrenildi.

Bakan Koca: İkisinin de bilinci açık

Haberin Devamı

Hatay’da kurulan sahra hastanesinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kanatlı Apartmanı’ndan sağ çıkarılan 45 yaşındaki Ragda adlı kadın ile 49 yaşındaki Muhammet adlı erkek yaralının sahra hastanesinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulans helikopterle Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildiğini söyledi. Koca, “Genel durumları iyi, hayati bulguları ve hemodinamisi stabil. İkisinin de bilinci açık. İlk müdahaleleri yapıldı, tedavileri yoğun bakımda devam edecek” dedi.