Gündem Annemin Ergenekon’la ne işi olabilir?

Annemin Ergenekon’la ne işi olabilir?

20.09.2008 - 00:59 | Son Güncellenme:

Nurseli İdiz’in Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınışı sırasında evde olan üniversite öğrencisi kızı Elif İdiz, “Bir tiyatro sanatçısının Ergenekon’la ne ilgisi olabilir? Zaten arama yapılırken çok rahat olduğumuz için annemle salonda kahve içerek sohbet ettik” dedi.

Annemin Ergenekon’la ne işi olabilir

Gözaltı için İstanbul polisinin, önceki sabah 06.30’da gittiği evde, Nurseli İdiz’in yanı sıra annesi Deniz Çamlıbel ve kızı Elif İdiz de vardı. Polisler geldiği sırada uyuduğunu ve arama yapıldıktan 15 - 20 dakika sonra uyandırıldığını anlatan Elif İdiz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘Ne çok kitap var’
“Arama sırasında hiçbir zorbalık, ters bir şey asla yoktu. Ev arandı. Çok düzgün bir şekilde aradılar. Hatta dağıttıkları her şeyi topladılar. Kütüphanedeki kitapların içlerine baktılar.
Sonra da bütün kitapları yeniden yerleştirdiler. Çok da sıkıldıklarını belirtiler, çünkü o kadar çok kitap var ki evde. Gülerek, esprili bir şekilde ‘Ne kadar çok kitap okuyorsunuz?’ dediler. Sonra da gayet güzel bir şekilde beraber çıktılar” dedi.
Annesinin arama yapan polislere ikramda bulunmak istediğini de söyleyen İdiz, “Ama gelen herkes oruçluydu. Ev öyle ıncık cıncık aranmadı zaten. Hiçbir şeye de el konulmadı.
Biz zaten arama sırasında yanlarında değildik. Çok rahat olduğumuz için salona geçip annemle kahve içip sohbet ediyorduk” dedi.