Gündem AÖF üç ders sınavı ne zaman yapılacak? AÖF sınav giriş belgesi sorgulama

AÖF üç ders sınavı ne zaman yapılacak? AÖF sınav giriş belgesi sorgulama

08.07.2019 - 09:23 | Son Güncellenme:

Üniversite eğitimine açıktan devam eden veya ikinci üniversiteyi okuyan adayları yakından ilgilendiren AÖF üç ders sınav tarihi belli oldu. Mezun durumunda olan ve sadece üç dersi kalan adayların katılabileceği AÖF üç ders sınavları için adaylar sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi merak ediyor. Peki AÖF üç ders sınavı ne zaman yapılacak?

AÖF üç ders sınavı ne zaman yapılacak AÖF sınav giriş belgesi sorgulama

AÖF üç ders sınavının yapılacağı tarih Anadolu Üniversitesi tarafından açıklandı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren AÖF üç ders sınavı için sınava girecekleri bina ve salonlara atama işlemlerini bekleyen adaylar AÖF sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi araştırmayı sürdürüyor. Peki AÖF üç ders sınavı ne zaman gerçekleştirilecek?

Haberin Devamı

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

AÖF üç ders sınavı 27 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Mezun olabilecek durumda olan ve mezun olmak için sadece üç dersten sorumlu olan adayları yakından ilgilendiren AÖF üç ders sınav giriş belgelerinin sınavdan bir hafta önce adayların erişimine sunulması bekleniyor.

2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.

Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.

Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.

Haberin Devamı

Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ