Gündem AÖF vize sınavları ne zaman yapılacak? (AÖF sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?)

AÖF vize sınavları ne zaman yapılacak? (AÖF sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?)

11.04.2017 - 07:36 | Son Güncellenme:

AÖF vize sınavlarının yapılacağı tarih belli oldu. AÖF bahar dönemi vize sınavları, yapılacak olan referandum nedeniyle ileri bir tarihe alınmıştı. 15 Nisan ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan AÖF vize sınavları, 16 Nisan’ın referandum tarihi olarak belirlenmesinin ardından 29 Nisan ve 30 Nisan 2017 tarihlerine ertelendi. Sınav giriş belgesi ise seçim sonrası yayınlanması bekleniyor...

AÖF vize sınavları ne zaman yapılacak (AÖF sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak)

Açıköğretim Fakültesi 2017 Bahar Dönemi Ara Sınav tarihleri belli oldu. Sınavlar için geri sayım başlarken milyonlarca öğrenci için heyecan gittikçe artıyor.

Haberin Devamı

AÖF VİZE SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖF bahar dönemi vize sınavları Referandum tarihinin netleşmesinin ardından ileri bir tarihe ertelendi. 15-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan AÖF vize sınavları, Refarandum tarihinin 16 Nisan olarak belirlenmesinin ardından 29-30 Nisan tarihlerine ertelendi.

Bahar Dönemi Ara Sınavı :29 - 30 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı :03 - 04 Haziran 2017
2016-2017 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı :22 Temmuz 2017

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

29-30 Nisan'da yapılacak AÖF sınavları için giriş yerleri sınav tarihinden bir hafta öncesinde internet üzerinden erişime açılacak. Adaylar kullanıcı bilgileri ile sisteme giriş yaparak sınav giriş belgelerini temin edebilecekler.

Haberin Devamı


AÖF'TE AÇIK UÇLU SORU DÖNEMİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu soruların da kullanılmaya başlanacağını söyledi. Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Fakültesi’nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır.” dedi.

Kısa cevaplı ve açık uçlu soruların değerlendirmesine ilişkin yöntemi de açıklayan Rektör Gündoğan, “Öğrencilerimizin cevap kâğıtları, alanında uzman en az iki farklı puanlayıcıya gidecek. Bu puanlayıcılar önceden hazırlanmış standart puanlama anahtarlarına (rubrik) göre her bir soruya puan verecektir. Kısa cevaplı sorular için verilecek bu puanlar doğru ya da yanlış şeklinde değerlendirilecektir. Açık uçlu sorular ise öğrencilerin bilgilerini ne kadar doğru ifade edebildiklerine bağlı olarak 5 düzeyde puanlanacaktır. Açık uçlu sorudan alınabilecek en yüksek puan, iki çoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır.