Gündem Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

19.10.2015 - 01:03 | Son Güncellenme:

Hasar kaydı sorgulama, araç sorgulama ve plaka sorgulama yapmadan 2. el araç almayın. Bu işlemleri internetten yapmak çok basit. Peki nsaıl yapacaksınız? Detayları haberimizde.

Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır

Fiyat açısından 2. el araçların fiyatları daha uygun olduğu için vatandaşlar 2. el araçlara yönelmiş durumdalar. Ama her 2. el araca da güven olmayabilir. Satın alacağımız aracın çalıntı olup olmadığı, hasarlı olup olmadığını, plakasının üzerinde ceza olup olmadığını, aracın bilgilerini internet üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemi ile aracın bilgilerini ve aracın çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemi ile birlikte aracın plakasının üstünde bulunan trafik cezalarını görebilirsiniz ve internet üzerinden de ödeyebilirsiniz. Hasar kaydı sorgulama işlemi ile birlikte de aracın daha önce hangi kazalara karıştığını üstündeki hasar kayıtları öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HASAR KAYDI SORGULAMA VE DETAYLAR!

TRAMER SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

Bu sorgulamaları internet üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden de plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama işlemini de internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sisteminden araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ilk önce E-Devlet sistemine giriş yapmalısınız. E-Devlete giriş yapabilmek için ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Vatandaş giriş ekranına ulaştığınız zaman karşınıza 4 farklı giriş yolu çıkacaktır.

Haberin Devamı

Vatandaşlar daha kolay ve rahat olduğu için genellikle E-Devlet şifresi ile olan giriş yolunu seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş yapabilmek için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer e-devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında e-devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra sorgulama işlemi için Emniyet Genel Müdürlüğünün sayfasına gitmelisiniz. Ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde Emniyet Genel Müdürlüğünü bulabilmek için sol taraftaki harflerden e harfi seçilmelidir. Emniyet Genel Müdürlüğü bulduysanız eğer alt seçeneklerinde araç sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Plaka sorgulama işlemi ise internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. . Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine giriş yaptıktan sonra trafik cezası ve otopark sorgulama bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra açılan sayfaya adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girmelisiniz. Açılan sayfada 4 tane seçenek vardır. Bu bölümlerden araç plakasına yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yaptığınızda bu sayfaya sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını ve tescil belge seri numarasını sisteme girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden araç hasar kaydı sorgulama işlemini Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Sayfaya giriş yaptıktan sonra bölümden plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden birisi seçilerek sorgulama işlemine devam edebilirsiniz.

Yazarlar