Gündem Araç sorgulama işlemleri internetten yapılabiliyor mu?

Araç sorgulama işlemleri internetten yapılabiliyor mu?

06.12.2016 - 09:14 | Son Güncellenme:

Vatandaş artık internet üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini her araç için gerçekleştiremiyor. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri belirli sınırlar içerisinde kısıtlandı. Vatandaşlar artık araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini sadece kendi araçları için adıma tescilli araç sorgulama uygulaması ile yapabiliyor.

Araç sorgulama işlemleri internetten yapılabiliyor mu

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojileri insanların yaşamlarının her alanında çok önemli çözümlerden yararlanabilme şansı veriyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yönelik olarak internet üzerinde araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması sunuluyor. Türkiye’de son yıllarda oldukça yoğun şekilde ilgi gören ve çok ciddi düzeyde bir hareketliliğin meydana gelmekte olduğu 2.el araç alım-satım piyasasında tüketicinin karşı karşıya kaldığı sorunların modern yüzyıl teknolojilerinden yararlanılarak kesin çözüme kavuşturulabilmesi amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir çalışma sonucunda hizmete açıldı.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti ile birlikte günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların son derece pratik bir şekilde araçlara ilişkin olarak merak ettiği tüm konulardan bilgi edinebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde oldukça hareketli bir dönem geçirmekte olan 2.el araç alım-satım piyasasına yönelik olarak bazı özel kuruluşlar tarafından bakım hizmetleri sunuluyor. Ancak bu durumun aracın mevcut durumuna ilişkin olarak bilgi alınabilmesi ile sınırlı kalıyor olması ve vatandaşların son yıllarda artar şekilde ciddi hem maddi hem de manevi mağduriyetler yaşamak durumunda kalmasına nende oluyor. Bu durumun çözüme kavuşturulabilmesi ve vatandaşların 2.el araç alım-satım piyasası içerisinde karşı karşıya kaldığı sorunların çözüme kavuşturulabilmesi amacı ile internet ortamı üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından>Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde tüm vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilmekte olunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün>Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde araçların sigorta, hasar ve onarım bilgilerinin veri tabanının bulunduran Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi hizmetleri aracılığı ile de vatandaşlar tarafından araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar SBM tarafından faaliyete geçirilmiş olan 5664 SMS hattını kullanarak, cep telefonlarının kısa mesaj servisi üzerinden araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini tüm operatörlerde 5 TL ücretlendirme karşılığında gerçekleştirebiliyor.