Gündem Arzu ölen annesine verdiği sözü tuttu

Arzu ölen annesine verdiği sözü tuttu

30.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de doğuştan iki bacağı kısa olan ve diz kapağı bulunmadığı için elleriyle yürüyen 12 yaşındaki Arzu Özbek, aylarca baktığı yatalak annesinin ölmeden önce son isteğini yerine getirmek için okulunda okuma yazmayı söktü.

Arzu ölen annesine  verdiği sözü tuttu

‘Annem görsün isterdim’

Haberin Devamı

İzmir’de gebelik döneminde diyabet hastası olduğu anlaşılan, bir bacağını kaybeden, yatağa bağımlı hale gelen Elif Özbek, tek hayali olan okuma yazmayı öğrenemedi ama ölümünden önce engelli kızı Arzu Özbek’ten “okula gitmesini” istedi. Elleriyle yürüdüğü halde yatalak annesine bakmak için büyük çaba gösteren Arzu Özbek, 2016 yazında annesini kaybederek büyük acı yaşadı ancak ona verdiği sözü unutmadı. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle Limontepe Seniye Hasan Saray İlköğretim Okulu’na kayıt yaptıran Arzu, okumayı ve yazmayı öğrenerek ilk karnesini babası Murat Özbek’e getirdi.
Buruk sevinç yaşayan Arzu Özbek, “Daha önce hiç karne almamıştım, bu kadar iyi çıkacağını tahmin etmiyordum. Annem karnemi görsün isterdim. En çok o gurur duyardı. Annem okumamı çok istiyordu, ben de ona söz verdim” dedi.