Gündem Asfalt bile eriyor

Asfalt bile eriyor

28.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hindistan’da 50 dereceye ulaşan sıcaklık nedeniyle asfaltlar bile eriyor. Sıcaklık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1100’e ulaştı

Asfalt bile eriyor

Hindistan’da etkili olan aşırı sıcaklar can almaya devam ediyor. Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği Hindistan’da ölü sayısı 1100’e yükseldi. Nisan aynının son haftasından itibaren başlayan aşırı sıcaklar, son bir hafta içerisinde etkisini artırdı.Sıcak hava, özellikle ülkenin güneyindeki Telangana ve Andhra Pradeş eyaletlerinde günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Aşırı sıcaklardan en çok etkilenen Andhra Pradeş eyaletinde 13 Mayıs’tan bu yana 852, Telangana eyaletinde ise 266 kişi sıcak çarpması nedeniyle yaşamını yitirdi. Bölgede ölenlerin büyük çoğunluğunu, yaşlılar, evsizler ve işçiler oluşturuyor.

Haberin Devamı

Başkent Yeni Delhi’de asfalt yollar sıcaklığın etkisiyle erimeye başladı. Asfaltın erimeye başlamasıyla trafik durma noktasına geldi. Eyalet Başbakanı Chandrababu Naidu, sıcak hava dalgası sebebiyle hayatını kaybedenlerin ailelerine bin 570 dolar tazminat ödeneceğini açıkladı.

Kirli su sıkıntısı

Serinlemek için kendilerini soğuk suya atan Hintlilerin kirli sudan enfeksiyon kapması nedeniyle bölgede ishal vakaları da artış gösterdi. Yetkililer, halkı gerekmedikçe sokağa çıkmamalarını tavsiye ediyor.