Gündem Asıl edepsiz kadın katillerini izleyendir

Asıl edepsiz kadın katillerini izleyendir

26.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

TRT’de yayınlanan iftar programında ‘Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir’ diyen Ömer Tuğrul İnançer’e hemen her kesimden sert tepki gelirken RTÜK de programı incelemeye aldı

Asıl edepsiz kadın katillerini izleyendir

TRT’de yayımlanan “iftar saati” programında, “Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir” diyen tasavvuf düşünürü Ömer Tuğrul İnançer, büyük tepki topladı. TRT, “Her kanalda olabilir” değerlendirmesi yaparken, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Kadın katilleri, tecavüzcüler sokakta elini kolunu sallayarak gezerken izleyenler asıl edepsizlerdir. Mücadelemiz karanlık zihniyetin ruhları temizleninceye kadardır. Direnin kadınlar” dedi. RTÜK ise TRT’nin bu yayınını incelemeye aldı. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi uzmanlarının hazırlayacağı rapor doğrultusunda Üst Kurul, yayın nedeniyle TRT’ye ceza verilip verilmeyeceğini karara bağlayacak.
“Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir” diyen İnançer büyük tepki çekti. TRT yetkilileri konuyla ilgili olarak, “Canlı yayındaki konuşması kendisini bağlar. Başka bir kanalda da olabilirdi” değerlendirmesi yaptı.

Karanlık zihniyetin ruhları
Muhalif milletvekilleri ise İnançer’e tepki gösterdi. Milliyet’e konuşan Nazlıaka, “Bu ülkede kadınların soluduğu havaya kadar müdahale ediliyor. Ne yediğine, ne içtiğine, kaç çocuk doğuracağına karar veriliyor. Kadınların yaşam alanlarını daraltmaktan vazgeçsinler. Kararlarına müdahale etmesinler. Kadın katilleri, tecavüzcüler sokakta elini kolunu sallayarak gezerken izleyenler asıl edepsizlerdir. Mücadelemiz karanlık zihniyetin ruhları temizleninceye kadardır. Direnin kadınlar, TRT devletin değil hükümetin kanalı olmuş. TRT’de konuşmasına izin verilenler hükümetle aynı zihniyete sahip kişiler” dedi.

Haberin Devamı

Akıl sağlığı kuşkulu kişi
CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter de, “Bu açıklamalar başka alanda yapılsaydı ‘tedaviye muhtaç insanlar’ der geçerdik. TRT akıl sağlığı kuşkulu kişileri ekrana çıkarıyor. Tuncay Güney’i (TRT’de açıklama da yapan Ergenekon davası tanığı) kimse unutmadı. TRT’den yetkili bakanı göreve çağırıyorum. RTÜK, bakalım ceza kesecek mi?” diye sordu.
MHP Grup Başkanvekili Okay Vural da “Kamu yayıncılığı yapması gereken TRT, siyasi odak haline geldi. Estetik kaygısı duyuyormuş. Bu zihniyet sorgulanmalı. Hangi dini referansla böyle hüküm veriyorsun?” dedi.
RTÜK, sözkonusu yayın üzerine İzleme ve Değerlendirme Dairesi’ne inceleme talimatı verdi.

Yazarlar