Gündem Aşiret düğünü dudak uçuklattı! Damada 4,2 milyon lira, geline 5 kilo altın

Aşiret düğünü dudak uçuklattı! Damada 4,2 milyon lira, geline 5 kilo altın

31.08.2022 - 15:50 | Son Güncellenme:

Van’da Ertoşi Aşireti Şerefan Lideri İskender Ertuş’un torunu, iş adamı Talat Ertuş’un oğlu Çetin Ertuş, görkemli bir düğün ile dünya evine girdi. Takılan takılar dudak uçuklatırken henüz açılmayan 2 bin adet zarf olduğu öğrenildi.

Ertoşi Aşireti Şerefan Lideri İskender Ertuş’un torunu, iş adamı Talat Ertuş’un oğlu Siyaset Bilimci Çetin Ertuş, iş adamı Muğdat Caner’in kızı Kader Caner ile dünya evine girdi. Yaklaşık 500 küçükbaş hayvanın kesildiği düğünde damada 4 milyon 250 bin TL ile açılmayan 2 bin adet zarf, geline ise 5 kilo altın takıldı.

Haberin Devamı

7 bin kişinin katılım sağladığı düğünde aşiret liderleri, kanaat önderleri, iş adamları, STK temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı. Canlı müzik eşliğinde halayların çekildiği düğün töreni, gecenin geç saatine kadar devam etti.

Aşiret düğünü dudak uçuklattı Damada 4,2 milyon lira, geline 5 kilo altın

2,5 MİLYON TL’LİK AŞİRET DÜĞÜNÜ

Geçtiğimiz günlerde ise Van’da, Pinyanişi aşiretinin düğününde gelin ve damada takılan takılar 2,5 milyon TL’yi bulmuştu.

İş adamı Mehmet Demir'in oğlu Samet Demir ile Urartu Göz uzmanlarından Operatör Dr. Özgür Bülent Timuçin’in kız kardeşi Nur Timuçin, yoğun katılımın olduğu nikah töreni ile dünya evine girdi.

Double Tree By Hilton Van Otelinde düzenlenen ve toy büyüğünü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan'ın yaptığı düğüne; Şerefan aşiretine mensup iş adamı Nejdet Bayram ile İran, Irak, Hakkari ve ilçeleri ile Van'dan yaklaşık 2 bin davetli katıldı.

Haberin Devamı

Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halayların çekildiği düğünde gelin ve damada takılan takılar dudak uçuklattı. Takı ve paraların 2,5 milyon TL’yi bulduğu düğün, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

Yazarlar