Gündem Askeri öğrencilerin yakınlarından şok iddia!

Askeri öğrencilerin yakınlarından şok iddia!

18.07.2016 - 15:37 | Son Güncellenme:

Milliyet.com.tr muhabirleri Akif Taş ve Fevzi Tapan askeri öğrencilerinin yakınlarına ulaştı. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ardından tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin yakınlarının anlattıkları dehşete düşürdü. Şok iddialar arka arkaya geldi.

Askeri öğrencilerin yakınlarından şok iddia

Çağlayan Adliyesi önünde Milliyet TV muhabirlerinden Akif Taş ve Fevzi Tapan'a konuşan askeri öğrencilerin yakınları şunları anlattı. "Dışarıya eğitime gidiyoruz diye 65 askeri toplamışlar. Sabiha Gökçen gişelerinin önünde araçlardan indirirken polis kılığında terörist gruplar var deyip mevzi aldırmışlar."

Haberin Devamı

"Ufak bir grup polis varmış! Başlarında bir albay bir binbaşı bir de üsteğmen varmış. Bunlar görüşmeye başlamış. İlk atışı aşağıdan albay yapmış, bir polisi şehit etmiş. Bunun üzerine binbaşıyı vurmuşlar.

"BİNBAŞI ATEŞ ETMEDİ DİYE İKİ ÖĞRENCİNİN KAFASINA SIKMIŞ"

Yeğenim beni cep telefonundan aradı "dayı" dedi. "Bizi şu an bir yere götürdüler, çatışmaya girdik, nerede olduğumuzu kimle çatıştığımızı bilmiyoruz. Başlarında bulunan yaralı ya da ölen binbaşının ateş etmediği için iki öğrenciyi sıkıp öldürdüğünü söyledi. Tabi bunun doğru olup olmadığını bilmiyoruz. Buradaki bazı aileler çocuklarının nerede olduğunu bile bilmiyor endişe içinde bekliyoruz.

"TATBİKAT DİYE ÇATIŞMANIN ORTASINA BIRAKMIŞLAR"

Haberin Devamı

Diğer bir askeri öğrencinin abisi ise "Çocukları tatbikat diye götürmüşler çatışmanın ortasına bırakmışlar. Daha yeni dördüncü sınıfa geçmişti. Yarı yolda çıkarıp mühimmat vermiş. Beni aradı "polis arayın askeri arayın bize destek göndersinler" dedi. "Polisi arayın" dediğine göre kimle çatıştığını bile bilmiyordu.