Gündem Askerlerin şehit olduğu dağ alındı

Askerlerin şehit olduğu dağ alındı

05.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekatı sırasında önceki gün terör örgütü mensuplarınca vurulan tankta şehit olan askerlerin intikamı için yemin eden 600 civarında ÖSO savaşçısı, TSK mensuplarının desteğinde gece yarısı başlattıkları operasyonla Şeyh Horoz Dağı’nı düşürdü.

Askerlerin şehit olduğu dağ alındı

Şeyh Horoz eteklerinde oluşturulan ve bizim de oldukça yakın olduğumuz tank mevzilerine PYD/PKK tarafından önceki gün saldırı düzenlendi. Şeyh Horoz Tepesi’ne paralel daha küçük bir tepeden atıldığı tespit edilen anti tank füzesi (TOW) TSK’ya ait bir tankı vurdu. Anti tank füzesinin atıldığı tepe kısa süre içinde ateş altına alındı. Füzenin atıldığı tepe saat 14.45 civarında yoğun ateş altına alındı. Hazırda bekleyen ÖSO birliklerine telsizlerle müsamere anlamına gelen “amel” çağrısı yapıldı. Horoz Tepesi’ne ilk bomba saat 15.00 civarında savaş uçakları tarafından atıldı.

Haberin Devamı

Karadan ise obüsler ve çok namlulu roket atarlar (ÇNR) tepeyi dövmeye başladı. PYD/PKK’ya ait önceden belirlenen keskin nişancı (Kanas) ve Bixi diye bilinen makineli tüfeklerin olduğu noktalar havanlarla da vuruldu.

İNTİKAM YEMİNİ

Akşam saatlerinde ise TSK ve ÖSO mensuplarına toplanacakları yer kriptolu olarak bildirildi. Dağa çıkacak kara birliklerinin sabırsız bekleyişi gece yarısı son buldu. Sayısı belirtilmeyen TSK mensupları ile 600 civarında ÖSO mensubu belirlenen noktada buluştu. Şehit edilen Türk askerleri için bir araya gelen ÖSO mensupları, tekbir getirip intikam yemini etti. PYD/PKK terör örgütü mensuplarının mevzilendiği hatta sadece birkaç yüz metre mesafede yaşanan bu olayı fotoğraflamama itiraz etmediler ancak ışık yakmanın yasak olduğunu sıkıca tembihlediler. Yalnızca cep telefonumun ışığıyla birkaç kare fotoğraf çekmeme müsaade ettiler.

Haberin Devamı

BEYAZ BANT TAKTILAR

Saatler 02.00’de ÖSO mensupları başlarına beyaz bant takarak toplandıkları alandan PYD/PKK mevzilerine hareket etti. ÖSO’nun takımlara ayırdığı birimlerine bir Özel Kuvvet mensubu komuta etti. Gece görüş kabiliyetine sahip tam donanımlı Özel Kuvvet mensubu, teknik açıdan daha deneyimsiz ÖSO’luların idaresini ele alıyor ve zayiat vermesini engelliyor. Diğer taraftan bu Özel Kuvvet mensubu TSK ile çatışma alanındaki ÖSO arasındaki iletişimi de sağlıyor.

Sabaha kadar süren çatışmalar zaferle sonuçlandı ve tepeyle birlikte üç köy daha teröristlerden arındırıldı.