Gündem Askerlik şubeleri saat kaçta kapanacak? Askerlik şubesi çalışma saatleri

Askerlik şubeleri saat kaçta kapanacak? Askerlik şubesi çalışma saatleri

03.11.2018 - 09:13 | Son Güncellenme:

Askerlik şubeleri saat kaça kadar açık olacak? Vatani görevini bedelli olarak yapmak isteyen vatandaşlar askerlik şubelerinde büyük yoğunluk oluşturuyor. Peki merakla araştırılan askerlik şubesi çalışma saatleri nedir?

Askerlik şubeleri saat kaçta kapanacak Askerlik şubesi çalışma saatleri

Bedelli askerlik başvuruları devam ediyor. Binlerce kişi askerlik şubelerinde başvuru için sıraya girdi. Peki askerlik şubesi saat kaçta kadar açık?

Haberin Devamı

ASKERLİK ŞUBESİ ÇALIŞMA SAATLERİ

Askerlik şubeleri, 08:30 - 12:00 / 13:00 - 17:00 saatleri arasında mesai yapmaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU İÇİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Askerlik şubelerinde bedelli başvuruları için yarın da mesaiye devam edilecek.

Milli Savunma Bakanlığının, daha önce 3 Kasım'da sona ereceği açıklanan bedelli askerlik başvurularında mağduriyetler yaşanmaması için askerlik şubelerinde hafta sonu da mesai yapılmasına yönelik kararı kapsamında, başvurular yarın da yapılabilecek.

Bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyenler, askerlik şubelerinde yarın da işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bedelli askerlik başvuru süreci yarın akşam tamamlanacak.

Haberin Devamı

HULUSİ AKAR'DAN ASKERLİK ŞUBESİNE ZİYARET

Müracaatlar konusunda askerlik şubelerinde yaşanan sıkıntıların aşılması için gerekli talimatlarını verdiğini anlatan Bakan Akar, "Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacaklar. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız. Son tarih 3 Kasım. O tarihe kadar bu gerçekleşecek ihtiyaç olan yerlerde. Kimse burada sıkıntı çekmesin. 3 Kasım'dan sonra herhangi bir şekilde süre uzatma gibi bir durum söz konusu olmasın diye herkesin 3 Kasım'a kadar çalışmalarını bitirmelerini bekliyoruz. Bu konuda bize düşen neyse bunları arkadaşlarımızın yapması için gerekli talimatı verdik. Yetkili arkadaşlarım, gerekli tedbirleri aldılar." ifadesini kullandı.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı.

1. E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.

2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.