Geri Dön
GündemAşure nasıl yapılır, malzemeleri neler? Aşure tarifi

Aşure nasıl yapılır, malzemeleri neler? Aşure tarifi

Aşure nasıl yapılır? Muharrem ayının 10. günü idrak edilen Aşure Günü'nde, aşure yapmak isteyen vatandaşlar tarif araştırması yapmaya başladı. İslam aleminde büyük yeri bulunan aşure için pratik ve güzel tarifi haberimizde derledik.

Aşure nasıl yapılır, malzemeleri neler? Aşure tarifi

Aşure Günü geldi çattı! İslam alemi için son derece önemli günlerden biri olan Aşure Günü'nde binlerce vatandaşımız, sevdiklerine Aşure hazırlamak istiyor. Peki en güzel Aşure nasıl yapılır? İşte Aşure tarifi ve Aşure malzemeleri...

AŞURE TARİFİ

Yapacağımız aşure 8-10 kişiliktir.

500 gr. Buğday veya yarma buğday (gendime)
1 su bardağı kuru fasulye
½ su bardağı nohut
½ su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
10 adet kuru kayısı
10 adet kuru incir
½ su bardağı fındık
1 adet orta boy elma
1 adet orta boy portakal
4 adet karanfil
1,5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı (1 lt) sıcak su

Süslemek için

1 adet nar ( taneciklerini ayırın )
½ su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın

AŞURE NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız buğdayı derin bir tencereye alın. Üzerine üç parmak kalınlığı geçmeyecek şekilde su ilave edin ve orta ateşte haşlamaya başlayın.

Başka tencerelerde yıkanmış nohut ve kuru fasulyeyi sıcak su ilavesiyle orta ateşte haşlayın. Kuru kayısı ve incirleri küçük küpler halinde kesin ve yine ayrı kaplarda sıcak su ile haşlayın.

Portakal kabukları ve elmayı küçük küpler halinde doğrayın ( portakalın posalı kısımlarını kabuklarından ayrı soymaya özen gösterin bu güzel bir koku katacaktır.)

Buğdayı tüpte sakın unutmayın ve arada bir karıştırın. Haşlanan diğer malzemelerin suyunu süzdükten sonra buğdayın tenceresine koyun ve aynı tencerede pişmeye başlayan bakliyatlara 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.

Haşladığınız meyvelerin suyunu süzün ve aşure tencerenize alın. Soğuk suda yıkadığınız pirinci elma ve portakal kabuklarını ilave edin. Karanfili ve fındığı da ekledikten sonra karıştırarak 20 dakika daha pişirin.

Soğuk sütü kesilmemesi için aşure ile ılıştırın, tencereye dökün ve hızlıca karıştırın. Toz şekeri yavaş yavaş katıp, karıştırmaya devam edin.

Dibinin tutmaması için sıkça karıştırdığınız aşureyi kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Pişen aşureyi ocaktan alın, ılınması ve kıvam alması için bir kenarda bekletin.

Servis kaselerine aldığınız aşureleri nar ve tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.

altın fiyatları masaüstüaltın fiyatları mobil
Tartıştığı esnafı 12. kattan atmıştı! Duruşmada dikkat çeken anlarŞişli’de bir ticaret merkezinde tartıştığı Çağdaş Boyalı tarafından 12. kattan aşağı atılan ve şans eseri 11. kata düşen 63 yaşındaki İlyas Demirci’nin yaralanmasına ilişkin davanın görülmesine başlandı. Duruşmada savcı sanık Boyalı’nın, “öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılanmasını ve tutuklanmasını talep etti. Sanık bu talep üzerine ağlayarak, “Size yalvarıyorum. Ne olur beni tutuklamayın” dedi. Mahkeme sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma sonrası açıklama yapan İlyas Demirci, “Hakime hanım beni yatağa mahkum etti. Ona da özgürlüğü hediye etti” diyerek karara tepki gösterdi.
bu haberleri kaçırma

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler