Gündem Asya, babasıyla Asya’yı geziyor

Asya, babasıyla Asya’yı geziyor

27.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Motosiklet camiasının yakından tanıdığı Erkin Yeşil, yerleşik yaşama geçişi reddettikten sonra başladığı karavan hayatını kıtalararası seyahatle taçlandırıyor.

Asya, babasıyla Asya’yı geziyor

Gökhan Karakaş - Elektrik mühendisi Yeşil 13 yaşındaki kızı Asya’yı da alarak önce Asya kıtasının derinliklerinde kaybolmak, ardından farklı kıtalara gitmek için yola çıktı. Muğla Dalaman’da yaşadığı köyden karavanla hareket eden baba-kız 5 ülke geçtikten sonra ulaştıkları Moğolistan’da farklı kültürleri tanıyor. Milliyet’e konuşan Erkin Yeşil, “Kızım Asya, şoförlük dışında her konuda yardımcım. Rotayı belirliyor, nerede konaklayacağımızı planlıyor. Aylar önce Rusça çalışmaya başladığı için büyük faydası oluyor. Sorumluluk alması beni mutlu ediyor” dedi.

Haberin Devamı

MOTOSİKLETTEN KARAVANA

Motosikletle çıktığı Türkiye turunu tamamladıktan sonra Avrupa kıtasında pek çok ülkeyi keşfeden Erkin Yeşil, koronavirüs döneminde karavan hayatını tercih eden isimlerdendi. 10 yıldır hayalini kurduğu dünya seyahati için karavanın en iyi çözüm olacağını düşünenen Yeşil, yolculuğunun ilk etabını 13 yaşındaki kızı Asya ile sürdürüyor. Uçsuz bucaksız çölleriyle Orta Asya’nın gizemli ülkesi Moğolistan’da sorularımızı yanıtlayan Erkin Yeşil, kesintisiz bir dünya turu yapmaktansa imkanlar dahilinde sindire sindire gezdiğini belirtti.

Erkin Yeşil, “Asya kıtasını çok seviyorum bazı ülkelere defalarca gidiyorum. Rotamız Gürcistan, Rusya, Moğolistan oradan tekrar Rusya olacak. Finlandiya, İşveç, Norveç oradan Danimarka, Hollanda Fransa üzerinden Türkiye’ye doğru döneceğim. Gezmek hayatımın bir parçasıydı zaten. 40 yaşımdan sonra  hayatımı daha çok gezerek geçirmek istedim ve dünya seyahatini planladım. Yolculuk hayatımın bir parçası. Çok anlamda yüklemiyorum. Seyahat, güzel ve tedavisi olmayan bir hastalık. Hiç vazgeçmedim” dedi.

Haberin Devamı

Asya, babasıyla Asya’yı geziyor

ROTAYI ASYA BELİRLİYOR

13 yaşındaki kızının yol arkadaşı olduğunu belirten Yeşil, “Okulu başlayacağı için Asya da dönecek. 8’inci sınıfa geçecek. Liseye hazırlanacak, yoğun bir yıl olacak onun için. Asya çok olgun bir çocuk. Şoförlük dışında her konuda bana yardımcı. Rotayı belirlemek, yemek yapmak ve konaklama onun sorumluluğunda. Rusça konusunda da oldukça iyi. Sorumluluk alması harika. Çok uyumluyuz. Yoldan ve hayattan keyif alıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İSTEMEK YETERLİ, SİZ YOLA ÇIKIN’

Erkin Yeşil, seyahat hevesi duyup bir türlü ilk adımı atamayanlara da şöyle sesleniyor: “Çok istemek gerekiyor. Bahaneye sığınmadan kafanızdakileri yapabilirsiniz. 13 yaşında bir kız çocuğuyla beraber sert bir yolculuğu yapmak bile mümkün. Otellerde kalmıyoruz, doğanın içindeyiz. Deneme Tahtası isimli YouTube kanalımdan herşeyi anlatıyorum. Seyahatimi reklam alanına çevirmedim. Baba kız dünyayı keşfediyoruz. Tatil yapıyoruz ama bir yandan da notlar alıyorum.”

Haberin Devamı

YARIN: Otostopla dünya turu