Gündem İtalya'nın göbeğinde 2 Türk öğretmene büyük şok! 'Karavanımız gitti, sigorta da yok'

İtalya'nın göbeğinde 2 Türk öğretmene büyük şok! 'Karavanımız gitti, sigorta da yok'

13.07.2023 - 12:02 | Son Güncellenme:

Bilge-Kenan Türker 7 yaşındaki oğulları Yiğit Efe ile birlikte Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına seyahat ediyor. Ancak öğretmen çiftin uzun zamandır hayalini kurduğu karavan seyahati yola çıktıktan 6 gün sonra mahvoldu! 5 saat içinde İtalya'nın göbeğinde sokakta kalan aile, başına gelenleri anlattı.

İtalyanın göbeğinde 2 Türk öğretmene büyük şok Karavanımız gitti, sigorta da yok

Zeynep Dilara Akyürek / Milliyet.com.tr – Bilge-Kenan Türker öğretmen olmaları dolayısıyla sahip oldukları yeşil pasaportla yaklaşık 8 yıldır dünyayı geziyor. Çiftin oğulları 7 yaşındaki Yiğit Efe de anne ve babasıyla seyahat ediyor. Uzun yıllardır karavanla seyahat etme hayali kuran Türker ailesi daha bu yılın ilk gezisinde talihsiz bir olay yaşadı. Dünya üzerinde farklı insanların yaşayış biçimlerini ve kültürlerini tanımanın kendilerine yaşam enerjisi sağladığını ifade eden ailenin,  gezilerinin 6’ncı gününde karavanları çalındı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN TAMAMINA YAKINI VE 20 ÜLKE

Kenan Türker karavanlarının çalındığı güne kadar yaptıkları seyahatleri ve gezdikleri ülkeleri anlatırken, özellikle Akdeniz coğrafyasının dünyanın en güzel birkaç coğrafyasından biri olduğunu düşündüklerinin altını çizdi. Türker çifti, “Türkiye’nin tamamına yakını dışında Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, İtalya, İspanya, Avusturya, Macaristan, Çek cumhuriyeti, Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk, Karadağ, Kosova, Bosna Hersek, Romanya, Slovenya, Lüksemburg Şu zamana kadar seyahat ettiğimiz ülkeler.  Sonbahar ve kışı aylarında Mısır ve İsrail seyahati planımız dahilindeydi" diye konuştu.

İtalyanın göbeğinde 2 Türk öğretmene büyük şok Karavanımız gitti, sigorta da yok

'KARAVANIMIZ PARK ETTİĞİMİZ YERDE YOKTU'

Türker ailesi uzun zamandır hayalini kurduğu karavanı geçen sene yaz aylarının başında tamamladı. Bu sayede bütün Akdeniz ve Ege kıyılarının karadan ulaşma imkânı olan hemen hemen bütün koylarını ve şehirlerini gezme fırsatı elde ettiler. Bu sene de uzun bir süre hayal kurup maddi manevi emek verdikleri karavan seyahatinin vakti gelmişti. Ancak seyahatlerinin henüz başında çalınan karavanları, gezgin aileyi, tatili karavanlarına kavuşma umuduyla her şeyi yaptıkları bir mücadelenin ortasına attı. Bilge-Kenan Türker çifti karavanlarının ortadan kaybolduğu günü şöyle özetledi:

Haberin Devamı

"20 Haziran'da bütün eksiklerimizi tamamlayarak Türkiye'den yola koyulduk. Sofya, Belgrad, Zagreb, Ljubljana, Venedik ardından Milano’ya vardık. Amacımız 2 buçuk aylık seyahatle Bordo, Bilbao, Porto, Lizbon, Sevilla, Barcelona, Valencia, Monaco, Nice, Floransa, Roma şehirlerinden Yunanistan'a geçmekti. Karavanımız maalesef seyahatin 6. gününde yani 26 Haziran'da Milano'da çalındı. Cumartesi aksam saatlerinde Milano’ya vardık. Parco Vittorio Formentano önünde gece konakladık. Burası şehrin tam merkezinde bir yer. Turistik merkezlere yürüme mesafesinde. Önünde bir cadde var, arkasından da bizim çevre yoluna benzer ana bir yol geçiyor. Pazar sabahı saat 10.00 gibi şehir turu yapmak için dışarı çıktık. Öğleden sonra saat 15.00 gibi aracımızı park ettiğimiz yere geldiğimizde aracın yerinde olmadığını fark ettik."

'POLİS BEKLEDİĞİMİZ YARDIMI YAPMADI'

Türker ailesi karavanlarının ortadan kaybolması üzerine İtalyan polisine ihbarda bulundu. Olayla ilgili soruşturma ve araştırma yapılmasını beklerken, kendilerine verilen numarayı arayarak karavanlarının çekilip çekilmediğini sormaları istendi. "Polis ekiplerinin olay yerine geleceğini ve tutanak tutup bize yardımcı olacağını düşünmüştüm. Ancak maalesef öyle olmadı" diyen Kenan Türker, "Biz polislerden destek beklerken, onlar da benden 020208 numarayı arayarak aracımın çekilmiş olup olmadığını sorup öğrenmemi istediler. Birkaç başarısız denemenin ardından polisi arayarak verdikleri numaraya ulaşamadığımızı söyledik ve bize yardımcı olmalarını istedik. Bana ısrarla o numarayı arayıp oradan öğrenmem gerektiğini söylediler. En son aramam da da bağlantı koptu ya da telefonu yüzüme kapattılar, emin değilim. Yanımızda bulunan büfeye gittim ve bana verilen numarayı arayamadığımı, benim adıma arayarak aracın polis tarafından çekilip çekilmediğini öğrenmesini rica ettim. Sağ olsun beni kırmadı ve numarayı arayarak aracın polis tarafından çekilmemiş olduğunu öğrendiğini ve muhtemelen çalındığını söyledi" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

İtalyanın göbeğinde 2 Türk öğretmene büyük şok Karavanımız gitti, sigorta da yok

'SÜREÇ EMPATİDEN UZAKTI'

Çift, karavanlarını bulmak için yurt dışında mücadele ederken İtalyan yetkililerin olumsuz tutumlarına maruz kaldı. Yabancı bir ülkede böyle bir olayla mücadele etmenin zorluklarına da değinen Türker ailesi, iletişim sağlarkem yurt dışı hatlarıyla bağlantı kurmanın çok yorucu olduğunu da sözlerine ekledi.

"Bizim yaşadığımız olayın basit bir hırsızlık olmadığını düşündük çünkü TR plakalı, içi özel olarak tasarlanmış başka bir campervan araç şehirde görmedik. 15 metreküplük büyük ve kendini belli eden bir araç. Bu sebeplerden de kolay fark edilebilecek ve bulunabilecek bir araç. Çalan kişi de bu durumu bildiğinden fazla uzak bir mesafeye gitmek istemeyecektir. Bu yaşadığımız olaylara ırkçılık demem doğru olmaz ancak empatiden uzak ve yardımsever olmayan bazen de kabalığa varan ve rahatsız edici bir tutum gözlemledik." - Kenan Türker

Yaklaşık 10 gündür Türkiye'de olduğunu belirten Türker ailesi, "Şu an Milano emniyet müdürlüğü tarafından karavanımız aranıyor. Bulunup bulunamayacağını bilemiyoruz. Yurt dışı kaskosu olmadığı için sigortadan herhangi bir tutar da alamayacağız" diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Yazarlar