Gündem ATA AÖF sınav takvimi 2021 Bahar Dönemi tarihleri! ATA AÖF final sınavları en zaman, nasıl yapılacak?

ATA AÖF sınav takvimi 2021 Bahar Dönemi tarihleri! ATA AÖF final sınavları en zaman, nasıl yapılacak?

21.05.2021 - 09:36 | Son Güncellenme:

ATA AÖF sınav takvimi 2021 yılı için araştırmalar başladı. ATA AÖF Güz Dönemi tamamlandıktan sonra Bahar Dönemi'nin final sınavları gündeme geldi. Öğrenciler, ATA aÖF final sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? sorularına cevap aramaya başladı. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ise sınav takvimini yayımladı. İşte ATA AÖF Bahar Dönemi sınav takvimindeki tarihler...

ATA AÖF sınav takvimi 2021 Bahar Dönemi tarihleri ATA AÖF final sınavları en zaman, nasıl yapılacak

2020-2021 Eğitim Yılının ATA AÖF Bahar Dönemi final sınavlarının ne zaman ve nasıl uygulanacağı merak konusu oldu. Sınavlara sayılı günler kala ATA AÖF öğrencileri koronavirüs salgınından dolayı sınavların tekrardan online olarak uygulanıp uygulanmayacağını buna göre sınav yeri arayışına geçeceğini planlıyor. İşte ATA AÖF sınav tarihleri ve sınavların uygulanış şekli...

Haberin Devamı

ATA AÖF SINAV TAKVİMİ 2021 BAHAR DÖNEMİ

ATA AÖF Bahar Dönemi Yarıyıl sonu (final) sınavları 24 Mayıs - 4 Haziran 2021 tarihleri arasında uygulanacak.

ATA AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI NASIL YAPILACAK, ONLİNE MI?

ATA AÖF Bahar Dönemi Yarıyıl sonu (final) sınavları online uygulanacak.

Sınav Sistemi

Fakültemizde bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için birer adet ara, yarıyıl sonu, bütünleme sınavları yapılmaktadır. Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için en fazla üç dersi kalmış olan öğrencilere eğitim öğretim yılı sonunda bir defaya mahsus olmak üzere mezuniyet üç ders sınavı yapılır. Tüm sınavlar sınav merkezlerimizde gözetim altında merkezi sınavlarla yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

Haberin Devamı

Ara Sınavlar

Fakültemizde ara sınavlar, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınav, dönem sonu not ortalamasını %30 oranında etkilemektedir.

Yarıyıl Sonu Sınavı

Fakültemizde yarıyıl sonu sınavları, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Yarıyıl sonu sınavları dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkilemektedir.

Bütünleme Sınavı

Bütünleme sınavı da yarıyıl sonu sınavı gibi il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınavdan alınan puan yarıyıl sonu sınav notunun yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkiler.

Üç Ders Sınavı

Fakültemizde üç ders sınavı gerçekleştirilmektedir.