Gündem Atık piller fidana fidanlar ormana

Atık piller fidana fidanlar ormana

22.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Doğaya karşı sorumluluk bilinciyle hareket edip sürdürülebilirlik kapsamında faaliyetlerini genişleten Varta Pilleri, bu alanda birçok proje ve kampanyayı hayata geçirmeye devam ediyor.

Atık piller fidana fidanlar ormana

TEMA Vakfı ile geçtiğimiz yıllarda başlayan iş birliğinin devamı olarak Gaziantep’te bir hatıra ormanı kuran Varta, bu projeyle atmosferden daha fazla karbon temizlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. 

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir yanında, süpermarketler aracılığı ile atık pilleri toplayan Varta, atık pillerini toplama noktalarına getiren tüketiciler adına TEMA Vakfı’na fidan bağışında bulundu. 

Doğru pil kullanımı ve özellikle atık pillerin toplanması hakkında okullarda eğitim programları düzenleyen Varta, 2023 yılının son çeyreğinde bu konuya dikkat çeken başka bir çalışma daha yaptı. Atık pillerin toplanma oranını artırmaya yönelik bir film hazırlayan Varta, “Daha yaşanabilir bir dünya için harekete geçmemiz gerektiğini, her bir pilin, gözlükten sulama kabına, çalar saatten bisiklete kadar pek çok günlük eşyaya dönüştürülebileceği” mesajını verdi. 

Çocuklara eğitim 

Varta Türkiye Genel Müdürü Kerem Acar da Avrupa’da atık pillerin toplanma oranının yüz 50’lerin üzerine kadar ulaştığını, bu oranın ülkemizde yüzde 5 seviyelerinde olduğunu belirterek “Farkındalığın küçük yaşlarda edinilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımıza bu konunun önemini anlatmak için anlaşılır ve ilgi çekici içerikler üretiyoruz. Onlara okullara giderek eğitimler veriyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

Atık pillerin 13 adedinden gözlük çerçevesi, 148 adedinden çalar saat, 1400 adedinden ise bisiklet yaratılabiliyor.