Gündem Ay tutulması ne zaman? 2021 yılının son ay tutulması hangi tarihte gerçekleşecek?

Ay tutulması ne zaman? 2021 yılının son ay tutulması hangi tarihte gerçekleşecek?

15.11.2021 - 11:53 | Son Güncellenme:

2021 yılının son ay tutulması için geri sayım devam ediyor. Doğa olayı ve astroloji severlerin yakından takip ettiği ay tutulması hangi gün ve tarihte gerçekleşecek, nerelerden izlenebilecek sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. İşte 2021 yılının son ay tutulması hakkında merak edilenler...

Ay tutulması ne zaman 2021 yılının son ay tutulması hangi tarihte gerçekleşecek

Ay tutulması ne zaman sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. 2021 yılının son ay tutulması için doğa olayı severler ve astroloji meraklıları tarafından yakından takip ediliyor. Parçalı ay tutulması astrologlar tarafından nasıl yorumlanıyor?

Haberin Devamı

AY TUTULMASI NE ZAMAN?

2021 yılının son ay tutulması 19 Kasım Cuma günü gerçekleşecek. Parçalı ay tutulmasının saat 09:00'da başlayacağı ve 15:05'te sona ereceği Kandilli Rasathanesi tarafından duyuruldu.

AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Ay Tutulması Türkiye'den izlenemeyecek. Tutulma, Avrupa'nın batısı ve Afrika'nın kuzey batısı'nda Atlas okyanusu, Güney ve orta Amerika'da tutulma devam ederken Ay batacak. Kuzey Amerika'nın ve Büyük Okyanus'un büyük çoğunluğunda tutulmanın tamamı izlenecek. Yeni Zelanda Avustralya ve Asya'nın doğusuna Ay tutulmuş doğacak.

AY TUTULMASI NASIL OLUR?

Ay tutulmaları Dünya’nın Güneş ile Ay arasına girmesi ile oluşur. Dünya burada Güneş ışınlarına perde görevi görür. Ay tutulması da gölge ile yansımadır. Gerçekle sanalın izdüşümünü anlatır.