Gündem Azeri gelinin Türk eşine vefası

Azeri gelinin Türk eşine vefası

02.12.2017 - 11:45 | Son Güncellenme:

Kırklareli'nde 2007 yılında evlenen  Azerbaycan uyruklu Reyhan Koçer, evliliğinden 2 yıl sonra felç geçirerek yatağa  bağımlı yaşayan eşi Fethi Koçer'e adeta bir bebek gibi bakıyor.

Azeri gelinin Türk eşine vefası

Arkadaşlarının vasıtası ile tanışan Azerbaycan uyruklu Reyhan İsyova ile Fethi Koçer, 2007'de dünyaevine girdi. Mutlu bir evlilik süren çiftin hayatı, 2009'da Fethi Koçer'in felç olmasıyla bir anda değişti. Hastalığı sonrası yatağa bağlı yaşayan Koçer'e şefkatle bakan eşi Reyhan Koçer'in merhameti takdir topluyor.

Haberin Devamı

Reyhan Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği eşine ölene kadar bakacağını söyledi. Eşinin yanından hiç ayrılmadığını belirten Koçer, eşi ile aşklarının da bitmeyeceğini ifade etti.

"Eşim benim her şeyim"

Eşinin engelli kalmasına çok üzüldüğünü dile getiren Koçer, "Hayatımız her şeye rağmen iyi geçiyor. Ben eşimden memnunum. Onu hiçbir zaman yalnız bırakmadım, bırakmam da. Evlenirken diyorlar ya 'İyi günde kötü günde' diye... Ben de öyle düşünerek eşimi hiçbir zaman bırakmadım. Hep yanında oldum, bundan sonra da yanındayım, arkasındayım." diye konuştu.

Koçer, eşinin eli, kolu ve her şeyi olduğunu, tüm ihtiyaçlarını severek yerine getirdiğini anlatan Koçer, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Eşim hastalığından beri 8,5 senedir onun hem berberi hem ailesi hem bu evin kadını oldum, her şeyi oldum. Evlenirken söz verdik, iyi günde kötü günde bırakmamalıyız eşlerimizi. Engelli ailelere, eşlerine, yakınlarına tavsiyem onlara destek olsunlar, iyi baksınlar, hep yanlarında olsunlar. Hiçbir zaman eşlerini, yakınlarını bırakmasınlar.

Eşim hastalık geçirdiği günden bu yana çok insan bana 'Adam rahatsızlandı ne yapacaksın? Ülkene dön.' dedi. Ne yapacağım, başa gelen çekilir. Ben bu insanla evlendiğimde hasta değildi, hastalığı yoktu. Sağlam gününde ben onunla evlendim, şimdi nasıl bırakabilirim? Hiçbir zaman bırakamam. Öyle düşünen de çok oldu. 'Bırakır, gider, yabancıdır, durmaz buralarda.' dediler. Ama ben onu yapmadım."

"Türk bayrağı altında yaşamaktan çok gurur duyuyorum"

Kendisinin de artık yabancı gelin değil, Türk vatandaşı olduğunu vurgulayan Koçer, Türk bayrağı altında yaşamaktan gurur duyduğuna dikkati çekti.

Fethi Koçer ise yatağa bağımlı olduğu günden bu yana kendisini yalnız bırakmayan eşini çok sevdiğini söyledi.

Eşi ile birbirlerine olan aşklarının ilk günkü tazeliğini koruduğunu anlatan Koçer, "Allah eşimden razı olsun. O benim her şeyimle ilgileniyor. Allah herkese böyle bir eş nasip etsin." ifadelerini kullandı.