Gündem Azmin zaferi

Azmin zaferi

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki kaydı iki dersten kalınca 1964 yılında silinen Namık Ekşioğlu, çıkarılan aftan yararlanıp 2011’de yeniden kayıt yaptırdı. 70’inden sonra azmedip sınavlarından geçen Ekşioğlu, stajını da tamamlayıp 75 yaşında avukatlık ruhsatını aldı.

Azmin zaferi

Azmin zaferi
İstanbul Kadıköy’de yaşayan Ekşioğlu, 1962’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. İki sene sonra iki dersten sınıfta kalınca kaydı silindi. Askere giden Ekşioğlu 22 yıl bir otomotiv firmasında, 18 yıl da bir beyaz eşya firmasında müdürlük yaptı. 2009’da emekli olan Ekşioğlu, 2011’de çıkan öğrenci affıyla kaydını yeniledi.

Haberin Devamı

Yaşadığı süreci Milliyet’e anlatan Ekşioğlu, “Emekli olduktan sonra da ne yapayım derken, 2011 yılında öğrenci affı çıktı. Ben de yeniden kayıt yaptırdım ve ikinci sınıftan devam ettim. Çok zor bir süreç geçirdim. Yaş ilerleyince hafıza kaybı oluyor, başarmak için çok çalışmak gerekiyor. Belki 100-120 bin sayfa kitap okumuşumdur. Çıkan sorulara çalışarak ve notlar tutarak sınava hazırlandım ve dersleri verdim. 6 ay adliyede, 6 ay da bir avukatın yanında olmak üzere 1 yıl staj yaptım ve mezun oldum. Geçen hafta da avukatlık ruhsatımı aldım.

‘İnsan isterse’

Avukatlık mesleğini sevdiği için tekrar okula döndüğünü belirten Ekşioğlu, “Çalışmayı seven bir insan olduğum için boş kalamazdım. Mutlaka bir amacım olmalı. Sağlığım el verirse avukatlık yapmak istiyorum. Bir insan isterse, hangi şartlarda olursa olsun mutlaka başarılı olur. Fakültede gençlerle çok rahat anlaştık. Sınıftan 20-25 avukat arkadaşım var. 1962 yılında Hukuk Fakültesi’ne başladığım zaman diplomamı duvara asacağım demiştim. 57 yıl sonra kısmet oldu ve diplomamı astım. Onun mutluluğunu yaşıyorum” Çocuklarım da hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutlu” diye konuştu.