Gündem Bakan Bak: Yine 5 yıl boyunca destan yazmaya devam edeceğiz

Bakan Bak: Yine 5 yıl boyunca destan yazmaya devam edeceğiz

08.03.2024 - 09:51 | Son Güncellenme:

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, yeni dönemde gerçekleştireceği projelerin tanıtımını yaptı. Programa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Bahçelievler her zaman bizim kalemiz. Bahçelievler her zaman AK Parti’nin kalesi. İnşallah Dr. Hakan Bahadır ile beraber yine 5 yıl boyunca destan yazmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Bak: Yine 5 yıl boyunca destan yazmaya devam edeceğiz

Yeniden aday olan Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, 2024-2029 dönemi hayata geçireceği projeleri açıklamak amacıyla bir program düzenledi.

Haberin Devamı

Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde gerçekleşen lansman toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü ve Sevan Sıvacıoğlu, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Projelerini tanıtan Hakan Bahadır yeni dönemde öğrencilerin İstanbul Kart ücretini karşılayacağını söyleyerek ortaokul ve liselerde mezuniyet töreninin belediye tarafından yapılacağını aktardı. ‘Daha sosyal bir Bahçelievler’ mottosuyla ise Hürriyet Mahallesine yeni bir sosyal tesis kazandıracağını belirtti. Bahadır, yapacakları çalışmalarla ilçeye 78 bin 308 metrekare yeni park kazandıracağını çocuklara müjdeledi. Kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve duygusal alanlarda güçlenmelerini desteklemek için özel girişimcilik eğitimi verileceğini aktardı. Bu kapsamda üretilen ürünleri satmaları için alanların genişletileceğini ifade etti. Engelli bireylerin kariyerlerini desteklemek, iş hayatına daha aktif katılımlarını sağlamak ve toplumsal eşitliği artırmak hedefiyle Uzaktan Engelsiz Kariyer Projesiyle ise engelli bireylere evlerinden çalışabilecekleri iş olanakları sağlayacağını belirtti. Programda yeni meclis üyesi adaylarının tanıtımı da yapıldı.

Haberin Devamı

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI OLARAK BELEDİYELERİMİZLE ÇOK UYUMLU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Bak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak belediyelerimizle çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Başlangıçta en önemli konularımızdan bir tanesi bağımlılıkla mücadele. Çocuklarımızı gençlerimizi spor salonlarına getirelim. Yüzme havuzlarına getirelim ve onlara gerçek, büyüyen, gelişen Türkiye’yi, gösterelim. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde spor devrini yaşamaktadır. Avrupa’nın en büyük stadyumları, kapalı spor salonları Türkiye de” dedi.

BAHÇELİEVLER’DE ÇOK ÇALIŞAN HAKAN BAHADIR VAR

Bakan Bak, “Yolumuzu açın Murat Kurum geliyor. İstanbul muradına kavuşsun. Algı siyaseti değil, tatilde yatan değil, tatile giden değil bize çalışan adam lazım. İstanbul’a çalışan adam lazım. Bahçelievler’de çok çalışan Hakan Bahadır var. Ona destek olacağız. Sandıkları patlatacağız 31 Mart’ta herkese ‘ayağa kalk Bahçelievler, İstanbul’a kim geliyor’ diyeceğiz. Açın yolları AK Parti geliyor. 31 Mart’ta sandıkları patlatmaya hazır mıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

5 YILLIK BELEDİYE BAŞKANLIĞIMDA SAYISIZ HİZMETLERDE BULUNDUK

Şimdi yeniden Bahçelievler için yola çıktığını söyleyen Bahadır, “Sevdamız, derdimiz, davamız Bahçelievler’i yeniden şahsıma emanet eden bize inanan bize güvenen bu sorumluluğu veren Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlı, dik duran Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. İyi ki Recep Tayyip Erdoğan var. Genel Merkezimize bizleri bu göreve layık gördükleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi yeniden Bahçelievler için yola çıkıyoruz. 2019’da aşkla başladığımız bu hizmet yolculuğumuzun ilk 5 yılını alnımızın akıyla rahatlıkla, vatandaşımıza her konuda destek olarak tamamlamış bulunuyoruz. İkinci 5 yılımızda azimle, kararlılıkla sizlerin bizlere duyduğu bu güvenle ve bu inanca layık olacağımıza şimdiden söz veriyoruz. Aynı kararlılıkla, aynı çabayla Bahçelievler Belediyesi aileme de teşekkür ediyorum. 5 yıl önce yine seçime hazırlanırken o günün şartlarında hazırladığımız projelerimiz vardı. 5 yıllık Bahçelievler Belediye Başkanlığımda sayısız hizmetlerde bulunduk. Vaatlerimizin yüzde 98 gerçekleştirdik. 2 projemizi yapamadık. Bu 2 projemiz İBB ile yapacağımız projeydi. Bu yüzden yapamadık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2024-2029 dönemine ilişkin hayata geçirilmesi hedeflenen projelerden bazıları ise şöyle:

Öğrenci abonman desteği

Öğrenci mezuniyet töreni

Sınava Hazırlık Merkezi

Kütüphane ve Gençlik Merkezi

Üreten Kadınlara Gelir Alanları

Kadın Girişim ve Yaşam Merkezi

Hanımeli Butik Tasarım ve Üretim Merkezi

Bahçebucks

Gastronomi Merkezi

İkinci Bahar Kıraathanesi

E-Etüt

Hürriyet Mahallesi Sosyal Tesis

Kocasinan Sosyal Tesis

Bahçelievler Kent Korusu Projesi

Sütçüler Patikası

Otizm Merkezi

Evde Ağız ve Diş Sağlığı

Engelli Rehabilitasyon Merkezi

Sıfır Atık Parkı

Patibüs

BAKOM (Bahçelievler Acil Destek Uygulaması)

Haberin Devamı

Genç Afet Timi

Akıllı Şarj İstasyonu

Sanal Gözlük ile Deprem ve Çevre Bilinci Atölyesi

VR Aktivite Merkezi

Dijital Temizlik

Semt Pazarı Düzenlemesi

Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi Prestij Yol Düzenlemesi