Gündem Bakan Fidan, BAE Devlet Başkanı Zayid Al Nehyan ile görüştü

Bakan Fidan, BAE Devlet Başkanı Zayid Al Nehyan ile görüştü

24.10.2023 - 20:40 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan ile görüştü. Öte yandan Bakan Fidan'ın, Katar’ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Bakan Fidan, BAE Devlet Başkanı Zayid Al Nehyan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) geldi. Bakan Fidan, başkent Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan ile görüştü.

Haberin Devamı

KATAR'A GİDECEK

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 24-25 Ekim’de Katar’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Bakan Fidan, ziyaret kapsamında, Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman ile bir araya gelecek ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından da kabul edilecek.

Görüşmelerde, önümüzdeki dönemde Doha’da düzenlenmesi öngörülen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Dokuzuncu Toplantısı’nın hazırlıkları başta olmak üzere, ikili ilişkilerin ele alınması öngörülüyor. Ayrıca, başta Filistin’deki son durum olmak üzere, bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde de bulunulacak.