Gündem Bakan Koca yoğun bakım kararını paylaştı: Artık ihtiyaç kalmadı, kapatıldı

Bakan Koca yoğun bakım kararını paylaştı: Artık ihtiyaç kalmadı, kapatıldı

30.05.2022 - 15:30 | Son Güncellenme:

Vaka sayısının binin altına inmesi sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca alınan yeni kararı sosyal medya hesabından paylaştı. Öte yandan İçişleri Bakanlığı da yeni maske kararını 81 il Valiliğine gönderdi.

Bakan Koca yoğun bakım kararını paylaştı: Artık ihtiyaç kalmadı, kapatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından önemli bir duyuru paylaştı. Koronavirüs vaka sayılarının bini altına inmesi ve toplu taşımada maske zorunluluğunun kaldırılmasının ardından yeni bir karar daha alındı.

Haberin Devamı

Bakan Koca, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki koronavirüs servis ve yoğun bakım alanlarına artık ihtiyaç kalmadığı için kapatıldığını belirtti.

Bakan Koca açıklamasında, "Türkiye'nin ilk karantina ve pandemi hastanesi olan Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Covid-19 servis ve yoğun bakım alanları ARTIK İHTİYAÇ KALMADIĞI İÇİN KAPATILDI. Hastanede 2 yılı aşkın sürede 11 bin Koronavirüs hastası tedavi edilmişti." dedi.

Bakan Koca yoğun bakım kararını paylaştı: Artık ihtiyaç kalmadı, kapatıldı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN MASKE KARARI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı da 81 il valiliğine vaka sayılarının azalması sonrası yeni bir maske genelgesi gönderdi. Genelge şu ifadelere yer verildi;; Kovid-19 vaka sayılarındaki düşüşle birlikte, toplu ulaşım araçlarında maske kullanımına son verilirken, sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilecek.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgede Kovid 19 salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı andan itibaren Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleri ışığında kabinede kararlaştırılan tedbirler ve bu tedbirlere yönelik denetimlerin genelgeler aracılığıyla kamuoyuna duyurulduğu anımsatıldı.

Genelgede son günlerde Kovid -19 vakalarının 1000’in altında düşmesiyle salgının toplum sağlığını tehdit eden bir unsur olmaktan çıktığı, salgından bireysel korunma aşamasına geçildiği belirtildi.

Vaka sayılarındaki düşüşle birlikte Sağlık Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda valiliklere gönderilen genelge ile toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna ilişkin uygulamaya son verilirken, sağlık kuruluşlarında maske kullanım uygulamasına ise devam edilecek.

Valilikler ve kaymakamlıklarca salgının seyri dikkatle takip edilecek, lokal seviyede ihtiyaç duyulabilecek tedbirler İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca değerlendirilerek gerekli kararlar alınacak.