Gündem Bakan Özer: Yönetmeliği görüşe açtık

Bakan Özer: Yönetmeliği görüşe açtık

16.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Gaziantep’te, Valiliği ziyaret etti; İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Bakan Özer: Yönetmeliği görüşe açtık

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, kanunla ilgili yönetmeliğin hazır olduğunu ve tüm eğitim paydaşlarının görüşlerine açtıklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı yönünden tarihi bir gün olduğunu dile getiren Özer, 60 yıllık özlem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun 7354 sayılı kanunla ilk defa yasalaşıp yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Sivil toplum kuruluşlarından, öğretmenlerden ve eğitimcilerden 15 Mart’a kadar gelen görüşlere göre yönetmeliğe son şeklini vereceklerini ve uygulamaya başlayacaklarını belirten Özer, şunları söyledi: “Tüm arkadaşlarımızla sahadayız. Geçen hafta İstanbul, sonrasında Konya, sonra Ordu iline gittik. Sahada sorunları görmek, o sorunları çözmek ve eğitim kalitesini artırmak için ekip arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bugün de Gaziantep’teyiz. Gaziantep’teki eğitimin seviyesini çok daha yukarılara çıkartmak için bir toplantı yapacağız. Son dönemlerde Gaziantep’ten çok güzel haberler alıyoruz. Eğitimin tüm kademeleriyle ilgili burada birlik ve beraberlik var.”

‘Kapalı okul yok’

Haberin Devamı

Konuşmasında Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerdiği kriterleri yerine getirerek bu dönemi de yüz yüze eğitimle nihayetlendireceklerine değinen Özer, kronik hastalığı olan ve bunu sağlık belgesiyle belgelendirenler ile her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin bu dönem devam zorunluluğundan muaf tutulacaklarını açıkladı. Özer “Bugün itibarıyla salgın dolayısıyla tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Okullarımız her türlü tedbiri alarak bu süreçten de başarılı bir şekilde çıkacaktır” dedi.