Gündem 'Bakanlar konusu kimseyle müzakere edilemez'

'Bakanlar konusu kimseyle müzakere edilemez'

26.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, dün basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile parti genel merkezinde buluştu.

Bakanlar konusu kimseyle müzakere edilemez

DİDEM ÖZEL TÜMER - Özdağ ile Kılıçdaroğlu’nun imzaladığı protokolün iki parti arasında olduğunun altını çizen Davutoğlu, “Orada bizim imzamız yok. Bu biz onaylamadık demek değil. Eğer ‘bunu uygun görmüyoruz’ deseydik Kılıçdaroğlu’na söylerdik” dedi. Millet İttifakı kültürünün gizli protokol yapmaya izin vermediğini de vurgulayan Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu’na güveniyorum. Geçmiş 2 yıllık oluşturduğumuz kültür gizli protokol yapmaya izin vermez. Olursa izah gerekir, şu ana kadar olmadı. Bakanlar konusu 6 lider arasında konuşulmamışken başka kimseyle müzakere edilemez, çok net ifade ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu da söyledi. Böyle bir pazarlığa Kılıçdaroğlu girmez. Bizler bunu zaten kabul etmeyiz. Özdağ da bunların olmadığını ifade etti. Siyasi liderler bazen gönlünden geçeni söyleyebilir. Bunu bir problem olarak görmüyorum. Türkiye’nin çıkarı gerektiriyorsa Cumhurbaşkanlığı yardımcılığından feragat dahil hiçbir şeyden kaçınmam. Yeter ki Türkiye bu darboğazdan çıksın” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Partisinin referans noktasının Millet İttifakı’nın ortak dökümanları olduğunu kaydeden Davutoğlu şöyle devam etti: 

“Bizim parti programımızdaki tutumumuz ile Millet İttifakı’nın dokümanları aynı şeyi söylüyor. Bizi o bağlar. Seçimle gelinen makamlara seçimle gelinir. Bir kısa süreliğine seçim olana kadar otorite boşluğu doğmasın diye geçici atama o dördüncü maddenin içerisine girebilir. Ama bunu oturup konuşuruz, aşılmayacak bir konu değil.” 

Ortak grup önerisi 

Daha önce ittifak içinde ittifak önerisini getiren ancak sonuç alamayan Davutoğlu, bu kez CHP dışındaki dört partinin ortak grup oluşturmanın yollarını araması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, “Bu konuda bazı görüşmelerim oldu. Bunun zemini var. Bunun olması Meclis çalışmalarında aktiviteyi artırır. Hangi modelle, nasıl olur? Şimdi hepimiz 28 Mayıs’a odaklandık. 28 Mayıs sonrası liderler, ortak bir grup kurma konusunda mesafe alacağımızı düşünüyorum” dedi.