Gündem Banka görevlisi soygunu böyle önledi

Banka görevlisi soygunu böyle önledi

06.10.2013 - 13:11 | Son Güncellenme:

Avcılar'daki bir banka şubesinde gerçekleşen silahlı soygun girişimi, banka güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Soyguncu ile güvenlik görevlisinin boğuşma anı görüntülere yansıdı.

Banka görevlisi soygunu böyle önledi

Firüzköy'deki bir banka şubesinde 16 Eylül günü gerçekleşen silahlı soygun girişimiyle ilgili Gasp Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Güvenlik görevlisinin direnmesiyle başarısızlıkla sonuçlanan soygun girişimi, bankanın güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde 16:45 sularında bankaya gelen ve başında şapka bulunan kişi, bir süre banka içerisinde duruyor. Müşterilerin bankadan ayrılması sonrası 17:30 sıralarında güvenlik görevlisi kapıyı kilitlemek üzereyken soyguncu silahını çekerek güvenlik görevlisine doğrultuyor. Görevlinin direnmesi üzerine ikili arasında boğuşma yaşanıyor. Güvenlik görevlisi de silahını çekince, ikili birbirine silah doğrultmuş halde boğuşmaya devam ediyor. Bir boşluk anında şüpheli, kaçmayı başarıyor.

Haberin Devamı

Şüphelinin kaçış güzergahındaki güvenlik kameraları incelemeye alındı. 8 km boyunca 148 güvenlik kamerası görüntülerini toparlayan polis, olayın gerçekleştiği 17:30 sularındaki 120 saatlik görüntüden soyguncuyu tespit etti. Bir kahvehanede çalıştığı belirlenen İbrahim Ç., gözaltına alındı.İbrahim Ç.'nin evinde yapılan aramalarda olayda kullanılan kuru sıkı silah ve İbrahim Ç.'nin olay günü giydiği kıyafetlere ulaşıldı.


Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek işlemleri yapılan İbrahim Ç., Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.