Gündem Barış Arduç kimdir? Barış Arduç hangi dizilerde oynadı?

Barış Arduç kimdir? Barış Arduç hangi dizilerde oynadı?

13.02.2019 - 11:48 | Son Güncellenme:

Barış Arduç kimdir? Sorusu merakla araştırılıyor. Başarılı oyunculuğuyla bilinen Barış Arduç yeni bir diziyle ekrana gelecek. Kuzgun adlı dizide boy gösterecek olan Barış Arduç, daha önce hangi dizilerde oynadı?

Barış Arduç kimdir Barış Arduç hangi dizilerde oynadı

Adını başarılı projelerde geçiren Barış Arduç hakkında meraklı arayış sürüyor. Büyük hayran kitlesine sahip olan Barış Arduç kaç yaşında? İşte Barış Arduç hakkında merak edilen bilgiler...

Haberin Devamı

BARIŞ ARDUÇ KİMDİR?

Barış Arduç (d. 9 Ekim 1987, İsviçre) Türk dizi ve sinema oyuncusu.

İsviçre'nin Scherzingen şehrinde doğup büyüyen daha sonra ailesiyle beraber Türkiye'ye kesin dönüş yapan Arduç, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile tanıştıktan sonra profesyonel oyunculuğa adım attı.

İlk olarak Küçük Hanımefendi (2011) , Dinle Sevgili (2011) , Pis Yedili (2011) gibi dizilerde rol aldıktan sonra Benim İçin Üzülme (2012), Bugünün Saraylısı (2013-14) ve Racon: Ailem İçin (2015) adlı dizilerde oynayarak adını iyice duyurdu.

Kendisine şimdiki popülerliğini kazandıran Kiralık Aşk (2015) adlı diziyle şöhretini iyice pekiştirdi. Oynadığı televizyon dizilerinin dışında sinema filmlerinde de yer alan oyuncu, aynı zamanda aktif olarak destek verdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettirmektedir.

Haberin Devamı


İlk yılları

Barış Arduç, 1987 yılında İsviçre'nin Scherzingen şehrinde emlakçılık yapan Gülay ve Erol Arduç çiftinin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi. Aslen Arnavut olan Barış Arduç, baba tarafından Ordu Fatsa'lı, anne tarafından Artvin'lidir. Ağabeyi Onur Arduç ve kardeşi Mert Arduç ile beraber 3 kardeştir. 8 yaşında ailesiyle beraber yurtdışından Türkiye'ye kesin dönüş yapan Arduç, ilkokulu Sakarya ve Gölcük'te bitirdi. 17 Ağustos 1999'da Gölcük'te yaşanan deprem sebebiyle ailesi ile beraber Bolu'ya taşınmak zorunda kaldı. Ortaokulu ve lise 1. sınıfı Bolu'da okuduktan sonra, lise 2. sınıfta ailesiyle beraber İstanbul'a gelerek ortaöğrenimini burada tamamladı.

Liseden mezun olduktan sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Spor Akademisini kazandı fakat ilk yılında okula adapte olamayınca İstanbul'a geri döndü. Aktif olarak yüzme, dalgıçlık, futbol, basketbol, hentbol gibi spor dallarıyla uğraşmasının yanı sıra Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na bağlı olarak Şile 'de 8 yıl cankurtaranlık yaptı. Daha sonra tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile tanışıp Ekol Drama'da oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Sadri Alışık Tiyatrosu'nda teatral eğitimine katıldı ve profesyonel oyunculuğa adım attı.

Haberin Devamı

Filmografisi

Sinema

2014 Sadece Sen Emin
Deliha Cemil
2017 Mutluluk Zamanı Mert

Televizyon (Dizi)

2011 Küçük Hanımefendi Cenk
Dinle Sevgili Hakan
Pis Yedili Sinan
2012 Benim İçin Üzülme
2013 - 2014 Bugünün Saraylısı
2015 Racon: Ailem İçin
Kiralık Aşk
2019 Kuzgun