Gündem Barolar başkanlarını seçti

Barolar başkanlarını seçti

27.10.2008 - 00:49 | Son Güncellenme:

İstanbul ve Ankara barolarında dün seçim heyecanı vardı. İstanbul’da 5 bin 619 oy alan Muammer Aydın baronun yeni başkanı olurken, Ankara’da ise Vedat Ahsen Coşar üçüncü kez başkan seçildi

Barolar başkanlarını seçti

İstanbul ve Ankara barolarına kayıtlı avukatlar dün yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. İstanbul Barosu Başkanlığı’na ‘Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun başkan adayı Muammer Aydın seçildi. 16 bin 870 geçerli oydan 5 bin 619’unu alarak baro başkanı olan Aydın’ın 6 yıllık baro yönetim kurulu deneyimi bulunuyor.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda 23 bin 573 kayıtlı üyeden 16 bin 870’i oy kullandı.
Geçerli oyların 5 bin 619’unu alan Muammer Aydın İstanbul Barosu’nun yeni başkanı oldu. ‘Çağdaş Avukatlar Grubu’ adayı Kemal Aytaç 4 bin 362, ‘Hukukun Üstünlüğü Platformu’ adayı Şadi Çarsancaklı 3 bin 469, ‘Katılımcı Avukatlar Grubu’ adayı Mebuse Tekay da 2 bin 450 oy aldı.

Yönetim listesi hazır

‘Birlik Platformu’ adayı Uğur Yetimoğlu 559 ile ‘Savunma Avukatları Grubu’ adayı Muhittin Köylüoğlu’na da sandıktan 231 oy çıktı. Baronun yeni Yönetim Kurulu Özden Gönenli, Handan Doğan, Berrin Adıyaman, Cesur Kılınç, Tayfun Aktaş, Turgay Demirci, Hüseyin Özbek, Ufuk Özkap, Doç. Dr. Av. Ümit Kocasakal ve Prof. Dr. Av. Selçuk Demirbulak’tan oluştu.
Yeni Disiplin Kurulu’nda Yasin Güldaş, Salih Özdoğanlar, Hüseyin Durmuşoğlu, Atilla Erdoğmuş ve Hüseyin Bingöl, Denetleme Kurulunda ise Halil Göktürk, Lütfiye Genco ve Ercan Akyazı yer aldı.

Ailesi de hukukçu

‘Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’yla üç kez üst üste başkan seçilen Kazım Kolcuoğlu’ndan görevi devralan Aydın’ın eşi ve kızı avukat, oğlu da hukuk fakültesi öğrencisi. Aydın seçim kampanyasında, engelli avukatlar için baro odalarında fiziki düzenlemeler yapma, hayvan hakları ve çevre sorunlarıyla ilgilenme ve ‘Düşünce Üretim Merkezi’ kurma gibi vaatlerde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Ankara’da yeniden Coşar dönemi
Ankara Barosu’nun 60. Olağan Genel Kurulu da dün Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki seçimlerle tamamlandı.
Genel Kurul’un ikinci günündeki seçimlerde, başkanlık için Demokratik Sol Avukatlar Grubu adına 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten Vedat Ahsen Coşar, Demokratik Sol Grubu ve Çağdaş Avukatlar Grubu adına Sami Kahraman, Baroda Birlik Grubu adına Erden Arısoy ile bağımsız aday Bülent Turhan Gündüz yarıştı. 8 bin 745 avukatın kayıtlı olduğu baronun yeni başkanının belirleneceği seçimlerde toplam 6 bin 874 avukat oy kullandı. Coşar 2 bin 960 oy alırken, Kahraman’a 2 bin 133 oy çıktı. Arısoy bin 319 oy alırken, Gündüz’e ise 79 oy çıktı.

Aday olmayacak

Geçerli oy sayısı 6 bin 579, geçersiz oylar da 188 olarak açıklandı. Böylece en cok oyu alan Coşar, 3’üncü kez Ankara Barosu’nun başkanı oldu. Coşar, önümüzdeki dönem başkan adayı olmayacağını söyledi.
Antalya Barosu 41. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yapılan seçimde, Baro Başkanlığı’na 665 oy alan Zafer Köken seçildi. Antalya Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde, Antalya Barosu’na kayıtlı 2 bin 7 avukattan 1602’si oy kullandı. Seçimde Köken’in ardından eski baro başkanı Zeki Durmaz 422, Hasan Burgan 237, Abit Küçükaslan 146, Musa Demircan ise 132 oy aldı.