Gündem 'Başkomutanımızın emrinde saf tutuyoruz'

'Başkomutanımızın emrinde saf tutuyoruz'

16.07.2016 - 03:36 | Son Güncellenme:

Bakanlar Kurulu üyeleri, sosyal medya hesaplarından darbe girişimine tepki gösterdi.

Başkomutanımızın emrinde saf tutuyoruz

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Rabb'im bu necip milletin yardımcısıdır. Hainler emellerine ulaşamayacak. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, milletimizin önünde ve görevinin başındadır. Milletimiz meydanlarda, iradesine sahip çıkıyor. Haydi meydanlara. Atatürk Havalimanı'nda kenetleniyoruz. Başkomutanımızın emrinde saf tutuyoruz. Satılmış hainlere bir kez daha bu milletin tokadını vuruyoruz. Yakın olanlar Boğaziçi Köprüsü'ne yürüyelim."

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Gün demokrasiye sahip çıkma günü! Gaziantep'te demokrasi meydanına yürüyoruz." açıklamasında bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, millet iradesinin esas olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye hiçbir vesayete teslim olmayacaktır. Milletin iradesi emanetimizdir. Emaneti sonuna kadar savunacağız." şeklinde görüşlerini aktardı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise milletin iradesinden başka hiçbir gücün bu ülkede egemen olamayacağına ve ülkenin geleceğine milletin sahip çıkacağına dikkati çekerek, "Herkes sokağa çıksın." çağrısını iletti.

Kaynağı belirsiz çeşitli yayın organlarından yapılan darbeci açıklamalara itibar edilmemesini isteyen Zeybekci, hükümetin işbaşında olduğunu belirtti. Zeybekci, "Milletin vekilleri olarak Meclis'teyiz, millet sokaklara. Allah'ın izniyle sabah güneş daha güzel doğacak. Meydanları asla terk etmeyin, milletin iradesi de Meclis'te elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hemşehrilerini sokağa çıkmaya davet etti. Tüfenkci, "Herkesi affet ama vatanına ihanet edeni asla affetme (Hz. Ali)" şeklinde görüşlerini paylaştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, darbe girişiminin millete karşı yapıldığına işaret etti. Çelik, "Milletimize karşı defalarca yapılan bu kalleş girişim, her seferinde milletimizden gereken cevabı almıştır. Bu defa da aynı cevabı almışlardır. Gün demokrasiye, milli iradeye sahip çıkma günüdür." ifadelerine yer verdi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da ihanet şebekesinin bu kalkışmasının asla başarıya ulaşamayacağını bildirdi. Bugüne kadar her zaman milletin iradesine sahip çıktıklarına değinen Elvan, "Yine çıkacağız. Milletimiz kendi iradesine her zaman sahip çıktı, yine çıkıyor. Allah'ın izniyle bu girişim de boşa çıkacak. Milletimizi meydanlarda buluşmaya davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.