Gündem ‘Batmaz en az Öksüz kadar önemlidir’

‘Batmaz en az Öksüz kadar önemlidir’

20.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ yargılamalarında 50 bin 66 kişinin tutuklu olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Gül, sivil imam Kemal Batmaz’ın firari Adil Öksüz’le birlikte örgütün kilit isimlerinden olduğunu vurguladı

‘Batmaz en az Öksüz kadar önemlidir’


Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ yargılamalarında 50 bin 66 kişinin tutuklu bulunduğunu, 2 bin 128 kişinin mahkûm olduğunu, 591 kişinin beraat ettiğini, 7 bin 468 soruşturma dosyasının devam ettiğini açıkladı. Gül, cezaevi kapasitesinin 330 bine çıkarılacağını, mahkûmiyet kararı verilenlerin birbirleriyle irtibat kuramayacakları ayrı ayrı cezaevlerine dağıtıldığını söyledi. Adalet Bakanı, FETÖ’nün önemli isimlerinden Kemal Batmaz’la ilgili olarak, “Batmaz, en az Öksüz kadar önemli bir isimdir. Belki de en azından eştir, belki daha üsttür” dedi.
Yeniden iade isteği
Bakan Gül, AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu. Gül, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili her türlü belgenin, kesinleşen tüm kararların verilmesine rağmen iade hususunda bir gelişme olmadığına işaret etti.
ABD heyetiyle yapılan görüşmede Türkiye’nin Gülen’in iadesini talep ettiğinin de gündeme getirildiğini söyleyen Gül, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düzenlenen suikast davasının bir numaralı sanığının Fetullah Gülen olduğunu, bu davada çıkan kararla ilgili yeniden iadesinin isteneceğini söyledi.
‘ABD’ye gitti’
FETÖ’nün sivil yöneticilerinden tutuklu Kemal Batmaz’ın, Gülen’le görüşeceğini söylediği sorgu tutanağının ABD’den gönderildiği ve bu belgenin dava dosyasına girdiği hatırlatılarak, “Bu belge, ABD’nin FETÖ’ye yönelik soruşturma ve davaları önemsediğini gösterir mi? Batmaz ve diğer sivil yöneticilerle ilgili yeni deliller söz konusu mu” sorusuna, “Batmaz, en az Öksüz kadar önemli bir isimdir. Yargılama sürecinde ortaya çıkıyor. Belki de en azından eştir, belki daha üsttür. Yargılamalar sonucunda çıkan bulgular onu gösteriyor” karşılığını verdi.
Gül, FETÖ tutuklularına tek tip kıyafet giydirilmesiyle ilgili olarak, “Bu konuda teknik çalışmalar var. Elbette yönetmelikte olsaydı daha erken yapılabilirdi. Ama bir kanun gerekiyor. Muhtemelen KHK düzenlemesinde, bir kanun düzenlemesinde değerlendirilecek bir konudur. Teknik hazırlıklar, değerlendirmeler yapıldıktan sonra en kısa sürede yürürlüğe gireceğini söyleyebilirim” dedi.
FETÖ ile mücadele kapsamında 4 bin hâkim savcının ihraç edildiğini, bu rakamın toplam hâkim savcıların üçte biri olduğuna vurgu yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Biz, ‘şu kadar daha FETÖ’cü vardır’ diye asla bir şey söylemeyiz.
ByLock kullanan bir adliye çalışanı dosyadan adını silebiliyor. Bu örgüt takiyeyi rehber edindiği için her zaman çıkabilir. ‘Şu kadar temizledik bitti’ denemez ama herkese şüpheli gözüyle de bakılamaz” ifadelerini kullandı.

‘Ağırlaştırılmış müebbet geliyor’

Adalet Bakanı Gül, FETÖ yargılamalarında 50 bin 66 kişinin tutuklu bulunduğunu, 2 bin 128 kişinin mahkûm olduğunu, 591 kişinin beraat ettiğini, 7 bin 468 soruşturma dosyası bulunduğunu açıkladı. Gül, “Milletimiz müsterih olsun, 250 şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Ağırlaştırılmış müebbetler geliyor. Örgüt mensupları birbirlerine rüyalarla ‘Bugün çıkıyoruz, yarın çıkıyoruz’ diye söylediklerinde, ağırlaştırılmış müebbet psikolojilerini çökertmiş durumda” dedi.

Haberin Devamı