Gündem Baykal kaseti FETÖ’nün işi!

Baykal kaseti FETÖ’nün işi!

29.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Baykal ve MHP’li yöneticilerin özel hayatını içeren görüntülerin bulunduğu kasetlerle ilgili 171 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede Baykal ve MHP’lilerin internete yüklenen görüntülerinin FETÖ tarafından yapılan takip sonucu elde edildiği belirtildi...

Baykal kaseti FETÖ’nün işi

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan, dokuz MHP’linin de partilerindeki görevlerinden istifalarına neden olan 2010 ve 2011’de internette yayınlanan kasetlerle ilgili yürütülen soruşturma 7 yılın ardından tamamlandı.

Haberin Devamı

Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay tarafından 171 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin bir numaralı şüphelisi FETÖ lideri Fetullah Gülen oldu. FETÖ’nün emniyet imamı olduğu iddia edilen Osman Hilmi Özdil, eski İstihbarat Daire başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak, eski İstihbarat Daire Başkan yardımcıları Recep Güven, Coşkun Çakar, Ayhan Falakalı, Gürsel Aktepe, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Ankara Emniyet Müdür yardımcıları Lokman Kırcılı, Hami Güney, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Yurt Atayün, eski İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakanlığı döneminde “böcek” tabir edilen dinleme cihazıyla dinledikleri iddiasıyla yargılanan eski istihbaratçılar Sedat Zavar, İlker Usta, Enes Çiğci, eski Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven, Baykal’ın görüntülerini yayınlayan Habervaktim sitesi kurucusu Yener Dönmez diğer şüpheliler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Gülen’e 865 yıl istemi

İddianamede, şüphelilerin, 2011-2016 arasında silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, siyasi hakların kullanılmasını engellemek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek gibi suçlardan değişen oranlarda hapis cezaları istendi. İddianamede, Gülen’in 337 yıldan 865 yıla, Özdil’in 291 yıldan 761 yıla, Akyürek’in 147 yıldan 354 yıla, Altıparmak’ın 120 yıldan 348 yıla, Yılmazer’in 120 yıldan 292 yıla kadar hapsi istendi.

Anahtar kopyalandı

İddianamede, Baykal’ın genel başkanlıktan istifasına yol açan kaset olayına ilişkin de çarpıcı bilgilere yer verildi. İddianamede, şüpheli Hami Güney Ankara İstihbarat Şube Müdürü’yken 27, 28 Mart, 13, 14 ve 30 Nisan 2010’da birimindeki görevli şüpheliler Özgür Türker ve Abdulvahit Tunçay’ın, Baytok’a ait Çukurambar’daki eve ses ve görüntü aktarma cihazı yerleştirmeye yönelik teknik takip çalışması yaptığı, Sedat Zavar’ın da eve görüntü aktarma cihazı yerleştirilmesi, bu adresten 30 Nisan 2010’da görüntülerin obzervasyon aracı ile kayda alınması eylemine katıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin, 27 Mart ve 28 Mart 2010’da konutun kapı kilidinin anahtarını kopyaladığı, 13 Nisan 2010’da konutun salon ve yatak odası kısmına görüntü aktarma cihazlarını yerleştirdiği, 14 Nisan 2010’da yerleştirilen cihazların görüntü ayar ve kontrollerini yaptığı, 30 Nisan 2010’da ise soruşturmaya konu video görüntülerini yerleştirilen cihazlar aracılığı ile temin ettikleri ve aynı gün cihazları söktüklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

Baykal kaseti FETÖ’nün işi

12 adrese cihaz yerleştirildi

İddianamede, şüphelilerce, 24 mağdur/müştekiye yönelik 12 ayrı adrese ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirildiği, teknik araçlarla izleme ve dinleme yapıldığı, elde edilen ses ve görüntülerin bir kısmının örgüt amaçları doğrultusunda internette yayınlandığı belirtildi. İddianamede, cihazların yerleştirildiğini gösteren fotoğraflar da yer aldı.

Baykal kaseti FETÖ’nün işi

Tolon, Tarhan, MHP’liler müşteki

İddianamede, 24 müşteki yer aldı. Müştekiler arasında eski Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’un eşi Can Baytok, MHP’den istifa etmek zorunda kalan Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Mehmet Ekici, Bülent Didinmez, Mehmet Taytak, İhsan Barutçu, Osman Çakır, Ahmet Deniz Bölükbaşı, Mustafa Cihan Paçacı, eski CHP Milletvekili ve eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, eski Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Aydın Deliktaşlı, emekli Binbaşı, Milliyet Gazetesi Yazarı Nihat Ali Özcan, eski Bursa Milletvekili Feridun Pehlivan, eski HSYK Başkanvekili Kadir Özbek’e yer verildi. FETÖ üyeleri tarafından takip edilen MHP Genel Merkezi de tüzel kişilik olarak müştekiler arasında yazıldı.

Haberin Devamı