Gündem Bayramda hava nasıl olacak? Yurtta hava tahminleri ne yönde?

Bayramda hava nasıl olacak? Yurtta hava tahminleri ne yönde?

07.07.2022 - 12:45 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala, planlar yapılmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumunu yayımladı. Peki bayramda hava durumu nasıl olacak? CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de bayramın ilk 3 gününe dikkat çekerek uyardı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen Kurban Bayramı'nda beklenen hava durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Bayramın 1. günü yağmur damlalarının görüldüğünü belirten Şen, "Yağmur damlalarını görüyoruz. Bu bayramın 1. günü. Cumartesi gününden öğlen saatlerinden sonra Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de yağışlar olacak. Bu yağışlar ıslatacak yağışlar. Dolayısıyla bayramın 1. günü akşam üstü biraz sıkıntılı. Sıkıntılı dediğim yağışlarla ilgili. Ama nerede bu yağışlar? Sadece Marmara ve Batı Karadeniz'de ve Kuzey Ege'de... Tatil yerlerinde bir şey yok. İzmir dahil olmak üzere Antalya ve Mersin'e kadar. Gayet havalar güzel. Tatil yerine gitmiş olanlar için problem yok. Ama İstanbul'da kalanlar için hava biraz yağmurlu." açıklamasını yaptı.

Bayramın 2. günü için de yağış beklediğini aktaran Şen, "Pazar günü İstanbul'da ve Marmara Bölgesi'nde yağmur biraz daha kuvvetli. Burada çok yağmurun şiddeti görünmüyor ama bana göre pazar günü şiddetli bir yağış var. Nerelerde? Bursa, Eskişehir, Bolu, Kastamonu'ya kadar uzanıyor ve Edirne, Kırklareli bu civarlarda." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Batı Karadeniz'deki şiddetli yağışlar gibi olmayacağını söyleyen Şen, 'Kuvvetli yağış ama afet yapacak cinseten değil. Yağacak yağmur. Sıcaklık da bu yağış esnasında düşüyor. Bugün mesela İstanbul'da 32 derece hava sıcaklığı. Yağış esnasında 27-28 derecelere kadar 4-5 derecelik düşüşler olacak.' dedi.

Bayramın 3. günü de Marmara'da yağışların kalacağını fakat öğleden sonra yağışların çekileceğini açıkladı. Şen, bayramın 4. günü ise bütün Türkiye'de yağışın görülmediğini bildirdi.

Pazar ve Pazartesi günleri özellikle denize gidecekleri uyaran Şen, vatandaşların denize gitmelerini ertelemesini rica etti. Rüzgarın kuzeyde olacağını söyleyen Şen, 'Deniz biraz dalgalı olacaktır. O yüzde pazar gününe başka bir plan yapsınlar.' dedi.

İŞTE METEOROLOJİ'NİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Bayramda hava nasıl olacak Yurtta hava tahminleri ne yönde

Bayramda hava nasıl olacak Yurtta hava tahminleri ne yönde

Bayramda hava nasıl olacak Yurtta hava tahminleri ne yönde

Bayramda hava nasıl olacak Yurtta hava tahminleri ne yönde

Bayramda hava nasıl olacak Yurtta hava tahminleri ne yönde
 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Edirne, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bolu, Trabzon ve Rize çevreleri ile Van'ın doğu kesimlerinin, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevki, Çanakkale, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Kayseri'nin güney ve doğusu, Düzce, Karabük, Erzurum, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, kuzeydoğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile zamanla Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.