Gündem Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, 4 gün yasak olacak mı? Ramazan Bayram'ında yasak var mı, tatil kaç gün 2020?

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, 4 gün yasak olacak mı? Ramazan Bayram'ında yasak var mı, tatil kaç gün 2020?

14.05.2020 - 18:00 | Son Güncellenme:

16 ve 19 Mayıs tarihleri arasında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Ramazan Bayramı ise 24 Mayıs tarihinde kutlanacak. Bayrama yaklaşırken 19 Mayıs gibi sokağa çıkma yasağı karar çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Peki bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? İşte detaylar...

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, 4 gün yasak olacak mı Ramazan Bayramında yasak var mı, tatil kaç gün 2020

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kaldı. Corona virüs nedeniyle birçok alanda önemli tedbirler alınıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması ise alınan önlemler arasında bulunuyor. 1 Mayıs tarihinde sokağa çıkma yasağının süresi uzatılmıştı. 16-19 Mayıs arasında ise 4 günlük olacak sokağa çıkma yasağı sonrasında ise bayramda da yasak olup olmayacağı araştırılıyor.  Peki bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs sokağa çıkma yasağı ile ilgili şunları aktardı:

"16, 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır. Sokağa çıkma kısıtlamasının 18, 19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmelerin ve online platformların saat 10.00 ila 16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olabilmelerine imkan sağlıyoruz. Yaşlılarımız, 17 Mayıs pazar günü 11 ile 15 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir."

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Ramazan Bayramı'nın ilk günü 24 Mayıs pazar gününe denk geliyor. Geçtiğimiz haftalarda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının gerçekleştirilmesinden dolayı ve 16-19 Mayıs tarihleri arasında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle bayramda da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak ediliyor. Ancak konu ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklama gelirse haberde yer alacak.

Haberin Devamı

BAYRAMDA 4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI OLACAK?

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre; AK Parti’nin önceki gün Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı ilanı da gündeme geldi. Toplantıda ayrıca pandemide normalleşme sürecine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Kurmaylar, yapılan araştırmalarda Ramazan Bayramı’nda vatandaşın da sokağa çıkma yasağını desteklediğini Erdoğan’a iletti. Konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri dikkate alınarak 23-24-25-26 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağının olabileceği değerlendirildi.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 1. Gün: 24 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı 2. Gün: 25 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün: 26 Mayıs Salı