Gündem Bedelli askerlik 4. celp dönemi belli oldu mu? E devlet giriş

Bedelli askerlik 4. celp dönemi belli oldu mu? E devlet giriş

06.11.2018 - 08:19 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlik başvurularının sona ermesiyle birlikte gözler Bedelli askerlik 4. celp döneminin belli olmasına çevrildi. Peki binlerce asker adayını yakından ilgilendiren Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman belli olacak?

Bedelli askerlik 4. celp dönemi belli oldu mu E devlet giriş

Bedelli askerlik başvurularının sona ermesinin ardından gözler Milli Savunma Bakanlığı'na çevrildi. 3 Kasım'da sona ereceği planlanan ama hafta sonu denk gelen başvuru işlemleri nedeniyle kimsenin mağur olmasını istemeyen Milli Savunma Bakanlığı Bedelli askerlik başvuruları için askerlik şubelerinin pazar günü de hizmet vereceğini duyurmuştu. Başvurularını tamamlayabilen aday sayısı ve yeni celp dönemlerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken başvuru işlemlerini tamamyan binlerce genç yeni celp dönemlerinin ne zaman açıklanacağını merak içinde bekliyor. Peki Bedelli askerlik kapsamında yeni celp dönemleri e-devlet üzerinde mi açıklanacak?

Haberin Devamı

YENİ CELP DÖNEMLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN Mİ AÇIKLANACAK?

Bedelli askerlilk başvurularının sona ermesinin ardından binlerce genç şimdilerde yeni celp dönemleri ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arıyor. Bedelli askerlik kanunun çıkması ile birlikte başvuru işlemlerini kısa süre içerisinde tamamlayan 62 bin aday belirlenen ilk üç celp dönemi ile askere gönderilmişti. Adayların bedelli askerlik kapsamında görev yapacağı kışla ve teslim olacağı tarihler e-devlet üzerinden erişime açılmıştı. 4 Kasım'da sona eren Bedelli askerlik başvurularının ardından yeni celp dönemlerinin başvuruların sona ermesiyle birlikte belirleneceği daha önce yapılan açıklamalarda adaylara duyurulmuştu. Bedelli askerlik kapsamında 700 binin üzerinde başvuru olmuştu. Başvuruların ne kadarı tamamlanabildi henüz bilinmiyor. Peki Bedelli askerlikte yeni celp dönemleri ne zaman açıklanacak? 3. celp bitiş tarihi olan 16 Kasım'a kadar adaylara Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yapılması bekleniyor.