Gündem Bedelli askerlikle ilgili tüm detayları açıklandı

Bedelli askerlikle ilgili tüm detayları açıklandı

03.12.2014 - 12:15 | Son Güncellenme:

Uzun süredir gündemden düşmeyen ve tartışmalara konu olan Bedelli Askerlik ile ilgili Başbakan Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Ve bedelli askerlik çıktı. Peki Bedelli askerlik yaşı kaç oldu? Ücretleri ne kadar olacak? ve Kaç kişi başvurabiliyor? İşte bedelli askerlik ile ilgili tüm detaylar ve Davutoğlu'nun o açıklamaları;

Bedelli askerlikle ilgili tüm detayları açıklandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilere 'Bedelli askerlik' konusu ile ilgili grup toplantısındaki konuşmamda sürpriz olacak demişti. Davutoğlu bedelli askerlikle ilgili detayları açıkladı. Başbakan Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası demek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar" dedi.

Bedelli askerliğe kaç kişi başvurabiliyor?

Bedelli askerlik çıktı, Başbakan Ahmet Davutoğlu merak edilenleri yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu, hesaplamalara göre bedelli askerlik uygulamasından yaklaşık 700 bin kişinin yararlanabileceğini belirterek, "Başvurular 1 Ocak 2015 itibarıyla yapılabilecek. Şimdilik taksit düşünülmüyor" dedi.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKTI... İŞTE ŞARTLAR

Sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getirildiğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Silahlı kuvvetlerde askerlik yapmamış kişilerden de sözleşmeli er ve erbaş alınabilecek. Sözleşmeli er ve erbaş konusunda aldığımız kararın da getirdiği kolaylıkla biz bedelli askerlikle ilgili bir adım atmaya karar verdik" dedi.

Askerden 'bedelli'ye ilk tepki

28 yaş üzerindekilere 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik imkanı getiren düzenleme için askerden ilk tepki olumlu geldi.

TSK'nın, Suriye ve Irak'taki çatışmalar başta olmak üzere bölgesel risklerin arttığı bir dönemde bedelli askerlik çıkarılmasına olumlu bakmadığı öne sürülmüştü. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, 30 Ağustos Resepsiyonu'nda bedelli askerlikle ilgili sorulara, "Bize resmi bir müracaat, bir çalışma yok şu anda" cevabını vermişti.